Americká CNN ospevuje Bratislavu ako jedno z najzaujímavejších pohraničných miest v Európe

17.7.2018
Bratislavský hrad

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Cestovateľská podstránka spravodajského portálu CNN pravidelne prináša tipy na zaujímavé cestovateľské lokality. Tentoraz nevynechala naše malebné Slovensko, a hlavne Bratislavu, ktorú opisuje v samých superlatívoch.

Píšu o nej ako o mladšej sestre Viedne a Prahy: "Bratislava zdieľa časť svojej histórie s Budapešťou kvôli tomu, že boli v minulosti pod vládou maďarského kráľovstva. Mesto sa odvtedy stalo hlavným mestom Slovenska pred 25 rokmi a je nepochybne jedným z najzaujímavejších pohraničných miest v Európe, " ospevuje naše hlavné mesto americký portál CNN.

Vyzdvihujú lokalitu Starého Mesta, fasády historických domov a Bratislavský hrad ako jeden z hlavných symbolov hlavného mesta.

Rozplývajú sa nad bratislavskými múzeami, kostolmi. Len pol hodiny jazdy od centra mesta nájdete slávne zrúcaniny hradu Devín. "Nachádza sa na sútoku rieky Dunaja a Moravy, je to jeden z najstarších hradov na Slovensku. Jeho fascinujúce múzeum rozpráva o jeho búrlivej histórii, zatiaľ čo hrad ponúka nádherný výhľad na okolitú krajinu," píše portál CNN.

Ako tip uvádzajú vrchol mosta SNP (tiež známy ako UFO Bridge pre neobvyklý dizajn) a odtiaľ nádhernú panorámu Starého Mesta a Bratislavského hradu.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie