Výborne sa najete: Reštaurácia v Ružinove ponúka v rámci obedového menu veľké porcie obľúbených jedál

Zdroj: Matúš Husár
Reštaurácia Gurmánsky dvor u OravcaDomáca strava v domácom prostredí sa stáva pomaly vzácnosťou, ale aj v Bratislave stále nájdete miesta s ponukou klasickej kuchyne za dobré ceny. Príkladom je i reštaurácia Gurmánsky dvor u Oravca, ktorá funguje už od roku 1947 v bratislavskom Ružinove.
Ak sa chcete dobre naobedovať a hľadáte obedové menu v Ružinove, Gurmánsky dvor u Oravca v Prievoze je určite dobrou voľbou. Svoje služby ponúka v prívetivom dvore na Stachanovskej neďaleko Mierovej ulice. Mnohých prekvapí, keď sa v širšom centre Bratislavy ocitnú odrazu vo vidieckom prostredí rodinných domov, ktoré priam pozývajú na tradičnú českú a slovenskú kuchyňu.
Obedové menu v Ružinove i spoločenské akcie
"Hoci mám vyštudovanú Vysokú školu ekonomickú, vždy som chcel podnikať v gastre," prezrádza majiteľ reštaurácie Michal Iľko. Nakoniec sa mu sen splnil, no predtým zbieral cenné skúsenosti v gastronómii v zahraničí, konkrétne v susednom Rakúsku, kde pracoval v hoteli. A práve tu získané znalosti sa snaží preniesť aj na Slovensko. Podnik zo začiatku viedol spolu so svojím bratom.
Reštaurácia v Ružinove, konkrétne v Prievoze sa zameriava na obedové menu najmä pre Ružinov a spoločenské akcie. Teda kary, firemné akcie, oslavy, svadby, catering. Zákazníkom ponúka priateľské prostredie a kvalitné jedlo za výbornú cenu. "Jedlá pripravujeme iba z kvalitných a čerstvých surovín, to je nevyhnutný základ, tu nemôžete robiť kompromisy," vysvetľuje Michal.

Prednosťou podniku oproti väčšine konkurencie je veľkosť porcií, ktoré sú väčšie ako vo väčšine prevádzok. Kým inde ponúkajú obvykle 120 až 150 gramov mäsa, tu by to malo byť 170 až 200 gramov. Obedové menu si dáte za cenu od 6,90 do 8,50 eura vrátane polievky, pričom donášku si môžete objednať aj online na stránke gurmanskydvor.sk. Vybrať si môžete zo šiestich klasických jedál a dvoch polievok.

Reštaurácia sa popri ponuke obedového menu špecializuje aj na spoločenské a rodinné akcie.
"Zameriavame sa na slovensko-českú kuchyňu, ale nebojíme sa ísť aj do zahraničných pokrmov. Snažíme sa vyhovieť všetkým, teda okrem mäsa si u nás vždy nájde svoje jedlo aj vegetarián," približuje Michal. I preto, hoci je reštaurácia denne otvorená iba štyri hodiny od 10:30 do 14:30 h, býva v nej plno. Okrem obľúbených jedál ako je rezeň, syr či "vepřo-knedlo-zelo" si zákazníci obľúbili aj tortillu s trhaným mäsom či hamburgery. Ani mimo obeda tu však nebýva pusto, reštaurácia sa postupne stáve obľúbenou aj na spoločenské akcie. Zákazníkom ponúka ideálne miesto na oslavy svadieb, promócií, teambuildingy či kary. Okrem interiéru je totiž k dispozícii i posedenie na príjemnej terase s fontánkou či trampolínou, na ktorej sa zabavia deti.
FOTOGALÉRIA (Gurmánsky dvor u Oravca - ukážka jedál)
Hoci sa dnes do reštaurácie zákazníci vracajú, nebolo to vždy jednoduché. "Na začiatku sme čelili silnej konkurencii, konkrétne prevádzke vzdialenej iba desať metrov od nás, v čele ktorej stáli skúsení podnikatelia pripravení využiť každé naše zaváhanie," spomína Michal s tým, že pred rokmi mal o budúcnosť reštaurácie vážne obavy. "Dnes viem, že úspech reštaurácie závisí od detailov a kvalitného personálu," uzatvára Michal Iľko s tým, že v súčasnosti môže byť na svoju reštauráciu hrdý.
(bn)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _