Parkovacia politika: PAAS v ďalších dvoch ružinovských lokalitách spustia 29. septembra

9.9.2022
0

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa o ďalšie dve ružinovské zóny rozšíri 29. septembra. Ide o časti Košická – Miletičova – Prievozská a lokalitu Ružová dolina. Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti. V oboch lokalitách magistrát spustenie regulácie parkovania niekoľkokrát presunul.

Obyvatelia oboch zón si tam už môžu zakupovať parkovaciu kartu PAAS s platnosťou od daného dátumu. V prípade, ak si ich obyvatelia kúpili aj skôr, keďže pôvodne mali nové pravidlá parkovania platiť už v lete, platnosť týchto rezidentských kariet bude automaticky predĺžená. Karta bude platiť 12 mesiacov od dátumu spustenia regulácie, teda od 29. septembra.

Zónu Ružinov – Nivy spúšťa hlavné mesto po menších lokalitách. Po pridaní zvyšných dvoch bude celá zóna kompletná. "Všetky tieto lokality spolu tvoria jednu zónu Ružinov – Nivy (RU1) a rezidentskú parkovaciu kartu je tak možné využiť na parkovanie v celej zóne," pripomína bratislavský magistrát.

V súčasnosti v poslednej časti zóny realizuje mesto spolu s mestskou časťou zvislé a vodorovné dopravné značenie. V celej zóne boli zároveň osadené prvé parkovacie automaty, ktorými je možné zaplatiť za parkovné v PAAS. Ďalšie by mali pribudnúť v nasledujúcom období, pribudnú tiež v staromestskej zóne Hlavná stanica – Blumentál. Okrem tzv. parkomatov môžu návštevníci uhradiť hodinové parkovné aj v partnerských prevádzkach a cez mobilné aplikácie.  

Prvými troma lokalitami, kde začal od 10. januára systém platiť, boli Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači.

Od 23. marca je zaradená lokalita Starý Ružinov-východ, od 3. mája lokality Starý Ružinov-západ a zóna 500 bytov. Od 25. mája je systém rozšírený o zónu Hlavná stanica – Blumentál v Starom Meste, v tomto prípade ide o iný čas regulácie, na niektorých uliciach aj o inú výšku hodinového parkovného. Následne sa 15. júna rozšíril PAAS o ďalšiu ružinovskú lokalitu, a to Nivy v časti Svätoplukova – Košická.
(TASR)

Páčil sa vám článok?