Vydarená akcia: Na Štrkovci panovala výborná nálada, jazero opäť ovládli netradičné plavidlá

14.8.2022
0

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

Štrkovecké jazero v bratislavskom Ružinove zaplnili v nedeľu (14. augusta) opäť netradičné plavidlá a o zábavu bolo postarané. Obľúbené podujatie Na vlnách fantázie si nenechali ujsť stovky, možno tisícky ľudí, väčšinou celé rodiny a určite neľutovali.

Prihlásiť sa do legendárnej sútaže,  ktorá sa na Štrkovci organizuje už od roku 1980, sa so svojím plavidlom mohol naozaj každý. Podmienkou bolo iba to,  aby bolo plavidlo vlastnoručne vyrobené z ekologicky nezávadného a vo vode nerozpustného materiálu,  poháňané ľudskou silou a v zábavnom dizajne. 

Na štart zábavných pretekov,  ktoré uvádzal obľúbený moderátor Richard Vrablec, sa nakoniec postavilo šesť plavidiel: Petržalskí Vikingovia, Nivea lietadlo, Štrkovecká labuť, Bublinkový kúpeľ,  plavidlo Slunce, seno, slnečnice a napokon Turbo slimáci. Posledne menovanú loďku vlastnoručne zostrojili traja cca desaťroční chlapci. 

FOTOGALÉRIA:

Najrýchlejším plavidlom (loďky museli  oboplávať bójku v jazere a vrátiť sa späť) boli nakoniec vďaka oduševnénemu výkonu chlapcov Turbo slimáci (výhra 500 eur),  Vikingovia si odniesli za druhé miesto 200 eur a labuť stovku. Chlapci však mali dvojnásobnú radosť, okrem odmeny za najlepší čas získali aj cenu sympatie divákov a s ňou ďalších 500 eur. Naopak loď Slunce, seno, slnečnice s lodivodom Michalom Vicáňom mala s rýchlosťou veľké problémy a museli jej s dojazdom di cieľa mierne pomáhať hasiči. 

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Víťazná loď Turbo slimáci. 

Zdroj: TASR - Martin Baumann

​Petržalskí Vikingovia. 

Zdroj: TASR - Martin Baumann

​Štrkovecká labuť

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Bublinkový kúpeľ. 

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Lietadlo Nivea. 

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Michal Vicáň skončil nakoniec vo vode jazera. 

Zdroj: ms

Cenu víťazom odovzdal vicestarosta Ružinova Martin Patoprstý (vpravo). 

Zdroj: ms

​Moderátor podujatia Richard Vrablec s riaditeľkou Cultus Ružinov Andreou Kozákovou, ktorá predstavila festival Symfónia umenia

Na mieste si deti mohli pozrieť aj hasičskú techniku a povoziť sa na hasičskom "vláčiku" a na záver sa vyblázniť na penovej párty. Ich rodičia zas mohli vyhrať množstvo drobných cien či už v rôznych súťažiach alebo v tombole. 

Podujatie pripravili MČ Bratislava-Ružinov, CULTUS Ružinov a ružinovskí hasiči.

(ms) 

 

Páčil sa vám článok?