Slávny tenor z Jadranu Goran Karan, festival jogy, či súťaž netradičných plavidiel spestrí leto Ružinovčanom

30.6.2022
Ružinovské leto

Zdroj: MČ Ružinov

Páčil sa vám článok?

Tohtoročné Kultúrne leto v Ružinove so sebou prinesie okrem filmového programu pod holým nebom v Amfiteátri pri Štrkoveckom jazere aj bezplatné meditačné cvičenia Yogy s Fredym Ayisim, chôdzu so špeciálnymi chodeckými paličkami Nordic walking či Tai-či pre seniorov v Parku A. Hlinku.

Letné kino v Ružinove v Amfiteátri pri Štrkoveckom jazere má každý rok úspech. Návštevníci sa môžu tešiť na novú dávku filmov počas tohto leta a to každý utorok o 21:00 hod. Prvé tohtoročné premietanie 5. júla prinesie Forrest Gump.

Ružinovčania si môžu počas leta spoločne zacvičiť. V mesiacoch júl a august sa koná špeciálna chôdza pre seniorov pod názvom Nordic Walking, stretnutie cvičiacich bude podľa harmonogramu pred DK Ružinov o 8:50 hod. "Pre skôr narodených je počas letných prázdnin pripravené Tai-či, zdravotné cvičenie pre seniorov, ktoré bude vždy v stredu od 13:00 do 14:00 hod. v Parku A. Hlinku. Obľúbená Yoga a meditácia s Fredym Ayisim sa bude konať každú nedeľu od 18:00 do 19:30 hod. v Parku A. Hlinku," priblížil Patrik Cucor z Cultusu Ružinov.


Všetci návštevníci sa môžu tešiť na doplnkové podujatia ako Ružinovský festival yogy a relaxačnej hudby 6. augusta v DK Ružinov a koncert slávneho tenoru z Jadranu Gorana Karana 10. augusta na Amfiteátri pri Štrkoveckom jazere, na podujatie je potrebné zakúpiť si vstupenky. 14. augusta od 16:00, pri Štrkoveckom jazere v Ružinove sa bude konať súťaž netradičných plavidiel na ľudský pohon. Odmenou za najrýchlejšie a najzábavnejšie plavidlo je 500 eur. Záver programu Kultúrneho leta v Ružinove uzavrie 27. augusta Ružinovská opekačka pred DK Ružinov. Všetky podujatia v rámci Kultúrneho leta v Ružinove sú zadarmo.

Kultúrne leto pre Ružinovčanov pripravili mestská časť Bratislava-Ružinov v spolupráci s CULTUS Ružinov, Ružinovským športovým klubom a s Kinom Nostalgia. Viac informácií ako aj podrobný program Letného kina v Ružinove nájdete TU a na facebooku Cultus Ružinov.

(ts)

Páčil sa vám článok?