Na streche stavby prvého slovenského mrakodrapu vypukol požiar

22.6.2022
0

Zdroj: Matej Patka

Páčil sa vám článok?

Stúpal z nej čierny dym. V Bratislave vypukol požiar na stavbe výškovej budovy Eurovea Tower, ktorá bude prvým slovenským mrakodrapom.

"Dnes, 22.06.2021, bol krátko pred pol ôsmou nahlásený požiar strechy rozostavanej výškovej budovy Tower 2 na Landererovej ulici v Bratislave. Po príjazde hasičov bolo prieskumom zistené, že ide o požiar kompresora a stavebného materiálu na 38. poschodí. Hasičom sa pred malou chvíľou podarilo požiar lokalizovať, aby sa ďalej nešíril. Z miesta zásahu nie sú v súčasnosti nahlásené žiadne zranené ani usmrtené osoby. Zásah bol sťažený zlým prístupom k požiarovisku," informovali nás z operačného strediska hasičov.

"Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať pomocou pumpy na betón, do ktorej tlačia vodu. Pri udalosti sa nikto nezranil. Momentálne prebiehajú likvidačné práce," priblížila ešte Katarína Križanová z hasičského prezídia. 

Zdroj: Matej Patka

"Ranný požiar na Eurovea Tower sa netýkal konštrukcie stavby, ale išlo o požiar technického zariadenia – kompresora, ktorý nezvládol prevádzkový tlak. Požiar začali v krátkom čase likvidovať hasiči," potvrdil tieto informácie aj hovorca investora JTRE Daniel Suchý.

Zdroj: Matej Patka

Na mieste zasahovalo 27 profesionálnych hasičov, dvaja dobrovoľní hasiči a použili sedem kusov techniky. 

Stavba prvého slovenského mrakodrapu už je najvyššou budovou na Slovensku. Nedávno po dokončení 38. poschodia prekonala výšku 125 metrov. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?