Tragédia: V Ružinove došlo k výbuchu v byte, našli aj pozostatky jednej osoby

10.10.2021
0

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom Ružinove došlo počas noci zo soboty na nedeľu k tragédii. Po výbuchu v jednom z bytov našli hasiči na mieste mŕtveho človeka, pravdepodobne ženu. Informoval o tom na sociálnej sieti ružinovský starosta Martin Chren.

K výbuchu a požiaru došlo v bytovom dome na adrese Ružová dolina 9.

"Z doposiaľ nezistených príčin došlo k jednému až dvom výbuchom v byte na 7. nadzemnom podlaží (plyn tam nemajú zavedený, príčina je zatiaľ neznáma). Na mieste, žiaľ, hasičskí záchranári identifikovali pozostatky jednej osoby, pravdepodobne 59-ročnej obyvateľky bytu, pani R. H.. Úprimnú sústrasť pozostalým," uviedol starosta. 

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Ako dodal, výbuch a požiar v bytovom dome je vždy vážna vec, lebo neovplyvňuje len jeden byt, ale celý dom. V tomto prípade si treba počkať na výrok statika, v byte však hasiči spozorovali aj narušenie obvodových múrov, zničené boli aj stúpačky. "Aktuálne je na zemi asi 5 cm vody, ktorá pomaly steká dole. Celý vchod bude zrejme pár dní bez elektriny, byty pod výbuchom zrejme aj bez vody a kúrenia," dodal Chren. 

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Ako informovali policajti, k výbucgu došlo o pol piatej ráno, následne evakuovali aj obyvateľov bytovky.  Policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková potvrdila aj smrť ženy, ktorú našli v byte. "V tejto veci bolo začaté trestne stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia," dodala.

(ms) 

Páčil sa vám článok?