FOTO: Hasičom sa už požiar budovy bývalej Palmy podarilo uhasiť

9.10.2021
0

Zdroj: HaZZ

Páčil sa vám článok?

Bratislavským hasičom sa po celodennom boji podarilo v sobotu večer uhasiť rozsiahly požiar veľký požiar budovy bývalej Palmy na Račianskej. Informovali nás o tom z komunikačného oddelenia hasičského prezídia.

"Požiar budovy na Račianskej ulici v Bratislave hasiči už zlikvidovali. Na mieste zostáva skupina dobrovoľných hasičov, ktorá bude požiarisko monitorovať počas noci. Udalosť sa zaobišla bez zranení," uviedli hasiči.

Požiar vypukol v sobotu krátko pred 10.00 h v objekte bývalej lisovne. Ide o historickú dvojpodlažnú budovu v asanácii. Prípadom sa už zaoberá polícia, ktorá začala trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Privolaný zisťovateľ príčin požiaru na mieste podľa polície nedokázal určiť presnú príčinu vzniku požiaru. Škoda bola predbežne vyčíslená na vyše 260.000 eur.

FOTOGALÉRIA:

Spoločnosť Corwin, ktorá v areáli Palmy chystá postaviť svoj developerský projekt, nateraz nevie, aká bola bezprostredná príčina vzniku požiaru. "Celá udalosť bude predmetom vyšetrovania," skonštatoval developer. Objekt bývalej lisovne v budúcnosti plánoval zachovať a zapracovať do svojho projektu. Ako tvrdí, dlhodobo upozorňoval, že napriek ochranným opatreniam a snahe bezpečnostnej služby, ktorá dohliada na túto časť areálu (susediacu so železničnou traťou) nie je dlhodobo udržateľné zabezpečiť zdevastované objekty pred vniknutím nepovolaných osôb.

(ms, tasr)

Páčil sa vám článok?