FOTO: Na vyhradené parkovacie miesto v Ružinove namiesto príslušnej značky upozorňuje stolička...

12.7.2021

Zdroj: FB ECHO Ružinovčanov - Ď.M.

Páčil sa vám článok?

Je normálne a vôbec možné takýmto spôsobom blokovať parkovacie miesto? Opýtal sa dnes ráno vo facebookovej skupine Ružinov - ECHO Ružinovčanov pán Juraj. Ten ku svojej otázke pridal i niekoľko fotografií vyhradeného parkovacieho miesta, na ktoré neupozorňuje dopravná značka, ale stolička s podomácky vyrobeným nápisom...

Vyhradené ŤZP parkovanie, EČV ako aj informácia, že od 10. júna čaká držiteľ miesta na jeho značenie. Tieto údaje sa nachádzajú na ozname, ktorý bol vytlačený na papieri a nalepený na drevenú stoličku umiestnenú na vyhradenom parkovacom mieste na jednom z ružinovských sídlisk. Na otázku autora príspevku s fotografiami viacerí členovia spomínanej skupiny správne napísali, že nie je správne si takýmto spôsobom "obsadiť" vyhradené parkovacie miesto.

"Parkovacie miesto musí byť riadne vyznačené, teda vodorovne aj zvislo. Je možné, že im bolo miesto pridelené a teraz čakajú na inštaláciu dopravnej značky, aká sa nachádza aj na susednom parkovacom mieste, ale dovtedy si to nemôžu takýmto spôsobom privlastniť," zhodli sa viacerí diskutujúci, pričom sa objavil aj názor, že stoličku by mohol dať preč a pokojne tam zaparkovať, nakoľko nie je jednoznačne zrejmé či skôr isté, že o vyhradené miesto na parkovanie bolo aj skutočne požiadané a iný motorizovaný obyvateľ sídliska to nemá odkiaľ vedieť ani to zisťovať.   

Zdroj: FB ECHO Ružinovčanov - Ď.M.

​Najviac lajkov na Facebooku však získal komentár od pána Radomíra, ktorý napísal: "Samozrejme toto zákonné nie je, ale ak je ten človek naozaj ŤZP, potom určite potrebuje to miesto viac ako zdravý človek. Preto to vôbec nie je otázka zákona, ale ľudskosti." Takisto aj Denis apeloval na morálku autora fotografií a odporúčal mu, aby si našiel iné miesto, kde zaparkuje svoje auto. 

Zdroj: R.S.

Zvyk označovať si parkovacie miesto stoličkou je v Bratislave veľmi starý a zaužívaný, čoho dôkazom je aj tento archívny záber, ktorý vznikol na Duklianskej ulici v roku 1987. 

(ars)

Páčil sa vám článok?