Ružinov začína spúšťať registráciu rezidentov ďalšej zóny

11.7.2021

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Bratislavský Ružinov začína spúšťať registráciu pre obyvateľov prvých zón s regulovaným parkovaním. Ako prví sa budú môcť zaregistrovať obyvatelia lokality Starý Ružinov – východ, zóna regulovaného parkovania sa bude postupne rozširovať.

Obyvatelia zóny 500 bytov, kde regulované parkovanie funguje od minulého roka, sa nanovo registrovať nemusia, ich údaje sa do nového systému preklopia automaticky.


"Počas leta začneme v Ružinove pripravovať ďalšie zóny rezidentského parkovania, teda prednostného, zvýhodneného parkovania pre Ružinovčanov. Ide o prípravné práce v rámci celomestskej parkovacej politiky," uviedol  starosta Ružinova Martin Chren.

Prvou ďalšou zónou je lokalita Starý Ružinov – východ, vymedzená ulicami Záhradnícka, Jégého, Bajkalská a Trnavská cesta. Ak má obyvateľ v tejto lokalite trvalý pobyt a zároveň vlastnícky vzťah k autu, môže sa registrovať prostredníctvom formulára. Dostupný je na webovej stránke mestskej časti. Samospráva upozorňuje, aby obyvatelia nezabúdali na kontaktné údaje, ako je telefónne číslo či e-mailová adresa. V prípade zmien v budúcnosti ich tak bude môcť úrad priamo kontaktovať, prípadne zasielať notifikácie týkajúce sa registrácie, aby si ich nemuseli sami vyhľadávať.

Mestská časť zároveň podotýka, že nevyhnutnou podmienkou pre to, aby mohli rezidentské zóny fungovať, je ich označenie zvislým a vodorovným dopravným značením. Keďže ide o náročný proces, samospráva žiada obyvateľov i návštevníkov jednotlivých lokalít o trpezlivosť a rešpektovanie dočasného dopravného značenia. Harmonogramy prác bude mestská časť priebežne zverejňovať.

"Verím, že počas leta sa podarí doriešiť posledné otázne body, budeme môcť dovyznačovať a zaviesť rezidentské parkovanie aj vo zvyšných častiach v celom úseku od Starého Mesta po Bajkalskú ulicu," poznamenal Chren. Rozšírenie v ďalšom kroku sa má týkať druhej časti Nív od Dulovho námestia, Starého Ružinova – západ, Zvolenskej a Ružovej doliny. O termínoch registrácie pre ne bude mestská časť ešte informovať, registrovať sa vopred nie je možné.

(TASR)

Páčil sa vám článok?