FOTO: Vo Vlčom hrdle horela loď - neuveríte, akú teplotu v nej zaznamenali termokamery!

17.4.2021
Páčil sa vám článok?

Krátko pred pol ôsmou ráno bol nahlásený požiar lode v lodenici vo Vlčom hrdle v Bratislave. Po príjazde hasičov bolo prieskumom zistené, že ide o požiar vnútorného vybavenia starej rozoberanej lode – nepoužívaného remorkéra Lipno vytiahnutého na breh.

"Hasičom sa pred malou chvíľou podarilo požiar lokalizovať, aby sa ďalej nešíril. Z miesta zásahu nie sú v súčasnosti nahlásené žiadne zranené ani usmrtené osoby. Zásah je sťažený zlým prístupom k požiarovisku, vo vnútri lode hasiči pomocou termokamery namerali viac ako 700 stupňov Celzia," uviedlo operačné stredisko Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky. 

Zdroj: HaZZ

​V lodenici vo Vlčom hrdle 18 príslušníkom Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy pomáhali aj štyria členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Bratislava – Ružinov a celkovo bolo pri likvidácii požiaru lode využitých šesť kusov hasičskej techniky.

Zdroj: HaZZ

O prípade informovala na svojej oficiálnej FB stránke aj Polícia z Bratislavského kraja: "​Dnes krátko po 08.30 h boli bratislavskí PMJ-čkári vyslaní k prevereniu požiaru lode v lodenici pri Prístavnom moste. Po príchode na miesto bolo zistené, že v priestoroch jednej z odstavených lodí došlo pravdepodobne k samovznieteniu a následnému zadymeniu vnútorných priestorov. K zraneniu osôb v tejto súvislosti nedošlo. Zadymenie bolo odstránené príslušníkmi HaZZ."

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

(ars)

Páčil sa vám článok?