Testovanie: Ružinov vyzýva obyvateľov, aby boli k sebe ohľaduplní

23.1.2021

Zdroj: FB Zbor väzenskej a justičnej stráže

Páčil sa vám článok?

Bratislavský Ružinov vyzýva svojich obyvateľov, aby boli počas víkendového skríningového testovanie na ochorenie COVID-19 k sebe ohľaduplní. Samospráva na to upozorňuje na sociálnej sieti.

 Ohľaduplnosť by sa mala prejaviť napríklad k starším ľuďom, tehotným ženám, ľuďom s malým dieťaťom či v horšom zdravotnom stave, ale aj voči zdravotníkom, dobrovoľníkom, policajtom, vojakom a zamestnancom mestskej časti. 

"Ak príde na testovanie bez objednania niekto starší, tehotná žena, niekto s maličkým dieťaťom alebo v horšom zdravotnom stave, pustite ho dopredu a neriešme, že mal ísť na Mierovú ulicu," apeluje mestská časť, ktorá vo vestibule miestneho úradu zriadila odberné miesta výhradne pre tehotné ženy, onkologických pacientov a ŤZP-S osoby. V prípade zdravotníkov, dobrovoľníkov či policajtov poukazuje na to, že ich čakajú "mimoriadne náročné dva dni". "A väčšina z nich v podobnom tempe pracovala niekoľko posledných dní preto, aby sme celé testovanie zvládli čo najpohodovejšie," informuje Ružinov. 

Ružinov otvoril 59 odberných miest, na viac ako tretinu sa dalo prihlásiť cez miestny objednávkový systém. Odberné miesta vydávajú len papierový certifikát, SMS ani e-maily neposielajú. Telefónne čísla si pýtajú len od pozitívne testovaných.

(nc)

Páčil sa vám článok?