Ružinovský legoland: V najväčšej výstave legokociek deti poteší aj Pán prsteňov či Krotitelia duchov

26.11.2020
Legoland výstava

Zdroj: Cultus Ružinov

Páčil sa vám článok?

Najväčšia súkromná výstava legokociek prichádza po dvojročnej pauze opäť do bratislavského Ružinova. Celkovo sa môžu návštevníci tešiť na viac ako 3000 modelov.

Usporiadatelia pripravili pre návštevníkov približne 30 rôznych tematických scénok s rytiermi, pirátmi, hrdinami zo svetov Star Wars alebo aj Pána prsteňov. Modelové Lego mesto zavedie deti do sveta dopravnej techniky, skvelých vozidiel a mnohých ďalších doplnkov. "V Lego mestskej premávke sa stále niečo deje a deti tu objavia autá rôznych druhov, cesty, vlaky, lode, ale aj vrtuľníky," uviedol Patrik Cucor z Cultusu Ružinov a dodal, že vystavovať sa bude viac ako 3000 modelov vytvorených z tisícov kusov dôverne známych kociek.

Zdroj: Cultus Ružinov

Zdroj: Cultus Ružinov

​Počas výstavy bude prebiehať súťaž o stavebnice Lego. Výhercovia budú vyžrebovaní zo zlosovateľných lístkov na konci výstavy.

„Lego zbieram od detstva. Myšlienka zorganizovať Lego výstavu vznikla na jednom veľtrhu v roku 2017, kde som sa dozvedel, že vlastním najpočetnejšiu zbierku Lego modelov na Slovensku a dokonca i v strednej Európe. Prvú väčšiu výstavu som pripravil spolu s Cultusom a to v roku 2018 v Dome kultúry v Ružinove. Vzhľadom nato, že výstava mala enormný úspech, rozhodli sme sa výstavu zopakovať a to i v čase korony. Koncepciu ako i výstavu modelov sme doplnili o nové Lego témy“, hovorí Andrej Ďurík, vystavovateľ najväčšej súkromnej zbierky Lego modelov v strednej Európe.

 Fanúšikovia modelov legendárnej stavebnice Lego®, si budú môcť pozrieť výstavu od 28. novembra 2020 do 31. januára 2021 a to v Dome kultúry Ružinov na Ružinovskej 28.

Vstupné pre deti sú 3 eurá a dajú sa zakúpiť priamo na mieste. Patrik Cucor spresňuje, že pre školy a škôlky je možnosť objednania individuálnej prehliadky výstavy mimo otváracích hodín. Cena pre žiaka je 2 € a učitelia zdarma.  Viac informácií o výstave nájdete na www.cultusruzinov.sk a Facebooku Cultus Ružinov.

Zdroj: Cultus Ružinov

​Modelové Lego mesto zavedie deti do sveta dopravnej techniky.

 (ts,nc)

 

Páčil sa vám článok?