VIDEO Neuveriteľné: V pravoslávnom chráme v Bratislave sa zišla v nedeľu viac ako stovka veriacich

19.4.2020
0

Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Páčil sa vám článok?

V pravoslávnom Chráme sv. Rastislava v Bratislave sa v nedeľu ráno zišla viac ako stovka veriacich napriek zákazu Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vydaného vzhľadom na pandemickú situáciu. Informoval o tom človek, ktorý do redakcie TASR zaslal video a neželá si byť menovaný.

Na videu nakrútenom v nedeľu o približne 8.30 h vidno zadný vchod Chrámu sv. Rastislava na Tomášikovej ulici v bratislavskom Ružinove. Z chrámu vyjde počas štvorminútového videa takmer 150 ľudí. Človek, ktorý záznam zaslal, uviedol, že video nakrútil, lebo mu bol vzhľadom na situáciu divný počet ľudí, ktorí sa pri chráme zišli. Na mieste sa podľa svedka nachádzala aj polícia.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Slamková potvrdila, že v nedeľu ráno boli policajti na mieste, avšak v čase ich príchodu bola budova uzavretá. "Z uvedeného dôvodu nebolo na mieste možné toto oznámenie spoľahlivo preveriť," tvrdí polícia. Po zhliadnutí videa ako aj záznamu hliadky však polícia priestupok oznámi ÚVZ. Ten je podľa polície príslušný na jeho prejednanie.

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete, ktorí sa riadia podľa juliánskeho kalendára, vstúpili v pondelok (13. 4.) do Strastného týždňa, počas ktorého si pripomínajú utrpenie, smrť a pochovanie Ježiša Krista. V nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie – Paschu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?