Bikesharing sa rozšíri, prepojí Ružinovskú a Galvaniho ulicu

14.11.2019

Zdroj: Slovnaft BAjk

Páčil sa vám článok?

Bratislavská služba zdieľaných bicyklov Slovnaft BAjk rozšíri svoje pokrytie. Vo východnej časti mesta pribudne päť nových dokovacích staníc. Vytvorí sa tak priame prepojenie medzi koncom Ružinovskej ulice a Galvaniho ulice, ktoré nie sú spojené priamou autobusovou linkou.

Rýchlejšia preprava, úspora nákladov za dopravu, ale i zlepšenie fyzickej kondície a menej emisií. To sú výhody, ktoré prináša svojim užívateľom projekt bikesharingu. Do tohto zoznamu sa tento raz pridáva aj prepojenie takých častí Bratislavy, ktoré nemajú priame spojenie mestskou hromadnou dopravou. 

V spolupráci so spoločnosťami AVION, IKEA Bratislava a KRON Real sa sieť dokovacích staníc Slovnaft BAjku rozširuje o päť miest, rozmiestnených pri nákupných centrách AVION, IKEA a pri komplexe Galvaniho Business Centrum. ,,AVION je prvé nákupné centrum na Slovensku, ktoré sa zapojilo do obľúbeného bikesharingového projektu Slovnaftu. Chceme tak podporiť ekologickú mobilitu v Bratislave,“ hovorí Igor Tvarožek, prevádzkový manažér spomínaného nákupného centra.

Rozšírením bikesharingu v tejto časti Bratislavy pre užívateľov služby zdieľaných bicyklov vzniká možnosť presunúť sa z konca Ružinovskej ulice priamo na Galvaniho, ktoré nie sú spojené priamou autobusovou linkou.  „Spoločnosť  IKEA si plne uvedomuje problémy s mobilitou, ktoré hlavné mesto dennodenne zažíva,“ hovorí Michal Svienty, marketingový manažér spoločnosti s tým, že sú radi, keď môžu zákazníkom i zamestnancom ponúknuť alternatívny spôsob dopravy, ktorá má pozitívny vplyv na naše okolie. 

 „Spoluprácou so spoločnosťou Slovnaft chceme naším klientom, ale taktiež aj zákazníkom sprostredkovať možnosť alternatívnej dopravy v rámci mesta a jeho blízkeho okolia. Priblížiť sa tak trendom z vyspelých západných krajín,“ hovorí Peter Drien, Facility Manager spoločnosti KRON Real.  Podľa Driena tým dajú odkaz aj ďalším generáciám. 

Ako uvádza Slovnaft, spoločnosť chce službu bikesharingu v hlavnom meste ďalej rozvíjať a rozširovať jej pokrytie v spolupráci s magistrátom, mestskými časťami alebo aj súkromnými partnermi, ako sa stalo v tomto prípade.  

(ts, ms) 

Páčil sa vám článok?