ANKETA: Sviečky a kahance pri kríži na Martinskom cintoríne hneď po Dušičkách zlikvidovali - nebolo to priskoro?

7.11.2019

Zdroj: FB J.K.

Páčil sa vám článok?

Poriadne prekvapení boli ľudia, ktorí sa vybrali na Martinský cintorín začiatkom tohto týždňa, teda presnejšie v utorok 4. novembra, keď videli upratovaciu času s lopatami a metlami, ktorá sa chystala upratať sviečky a kahance horiace pred krížom pri bočnom vchode z ulice Maximilána Hella.

"Ani deň, len pol dňa ubehlo, čo sme si uctievali ľudí, ktorí už nežijú a už je pri kríži čata s lopatou, ktorá odhadzuje to, čo tam bolo s láskou zapálené. Zhnusená, zhnusená, zhnusená som! Marianum! Gratulujem... Niekto vás platí za tento hnus?", napísala na sociálnu sieť pani Jana - obyvateľka Ružinova, ktorá nečakané nasadenie upratovacej čaty zdokumentovala aj sériou fotografií. 

Zdroj: FB J.K.

​Kríž sa nachádza kúsok za bočnou bránou do areálu Martinského cintorína, ktorá býva počas roka väčšinou zatvorená.

Zdroj: Google Maps

Sviečky a kahance boli tento týždeň odstránené aj spred sochy Ježiša Krista na rovnakom cintoríne, kde to počas Dušičiek vyzeralo takto: 

Zdroj: FB M.M.

Podobný názor ako pani Jana mali aj jej priatelia na sociálnej sieti ako napríklad Peter Hraško, ktorý to označil za vrchol arogancie, bezcitnosti a primitivizmu a Ivan Brožík za bezcitné ponáhľanie sa nikam. "Čo im vadí na sviečkach? Strašné! Všetko vždy naopak. Proti ľudskosti," napísal Marek Polienko, kým pani Ingrid dodala: "Aspoň týždeň, teda do 8. 11. to tam mali nechať. Lebo na toto je naozaj hrozné sa aj pozerať!" 
Svoj názor môžete vyjadriť aj vy v našej ankete:

​(ars)

Páčil sa vám článok?