FOTO A VIDEO: Náš tip: Vyskúšali sme vodné bicykle na Štrkoveckom jazere

18.8.2019
0
Štrkovecké jazero - požičali sme si bicykle

Zdroj: lb

Páčil sa vám článok?

Romantika ale aj zážitok pre deti a dospelých. Ak chcete počas prázdnin spríjemniť svojim deťom prázdniny, vyskúšajte vodné bicykle na bratislavských vodných plochách. My sme dnes otestovali tie na Štrkoveckom jazere.

Najkrajšie miesto na relax v bratislavskom Ružinove je nepochybne Štrkovecké jazero a jeho bezprostredné okolie. Hoci v jazere sa kúpať nedá, desiatky ľudí ležia na dekách a opaľujú sa. Pre zákazníkov občerstvenia Štrkovecká lodenica je pripravené príjemné posedenie v tieni alebo na ležadlách pri vode. Ak máte chuť, môžete vyskúšať aj vodné bicykle. Cena je štyri eurá na polhodinu.

Jeden bicykel je určený pre dvoch dospelých alebo maximálne pre dve deti a jedného dospelého. Nakoniec sme využili možnosť dvoch bicyklov. Na každom bol jeden dospelý a jedno dieťa.  Slečna v Štrkoveckej lodenici nám odporučila záchranné vesty pre deti. Napriek obave, jeden dospelý bez problémov dokáže vodný bicykel ovládať. Odporúčame všetkým, aby sa predtým vyzuli. Hoci sa nenamočíte pri vstupe na bicykel, pri pedálovaní  na jazere budete mať určite mokré nohy. K dispozícií na jazere sú tri bicykle.

FOTOGALÉRIA:

​Polhodinu sme si užili Štrkovecké jazero a jeho okolie. Zaujal nás starší pán na brehu, ktorý napriek niekoľkým oznamom a medializáciám, hádzal potravu kačkám a čajkám. Dokonca odbaľoval nejaké keksíky, ktoré vyzerali, že sú poliate čokoládou.

štrkovecká lodenica nebola o našej návšteve vopred informovaná, všetko sme si hradili sami.

(lb) 

Páčil sa vám článok?