Ružinov prerokováva návrh zadania ÚPZ Pálenisko – Prístav

17.8.2019
Územný plán zóny Pálenisko - Prístav

Zdroj: ruzinov.sk

Páčil sa vám článok?

Bratislavský Ružinov začal s prerokovávaním návrhu zadania územného plánu zóny (ÚPZ) Pálenisko – Prístav. Návrh je možné pripomienkovať do konca septembra. Súčasťou procesu bude verejné prerokovanie 18. septembra.

Dotknuté územie s rozlohou viac ako 253 hektárov je ohraničené zo severu osou železničnej trate Stanica Petržalka – Ústredná nákladná stanica, z východu železničnou vlečkou do areálu Slovnaft, a. s., z juhu severnou hranou prístavného bazéna Opravovne lodí a zo západu osou toku rieky Dunaj. Informuje o tom mestská časť na webovej stránke.

Zámerom mestskej časti je schválenie zadávacieho dokumentu pre spracovanie územného plánu na zonálnej úrovni, ktorým sa spodrobní platný územný plán hlavného mesta. Fyzické a právnické osoby, ako aj dotknuté orgány štátnej správy a samosprávy môžu svoje pripomienky a požiadavky posielať do 30. septembra. Urobiť tak môžu písomne v podateľni ružinovského miestneho úradu na Mierovej ulici, poštou na adresu oddelenia územného plánu miestneho úradu, alebo elektronicky prostredníctvom e-mailovej adresy alexandra.szokeova@ruzinov.sk.

Súčasťou celého procesu bude aj verejné stretnutie 18. septembra o 17.30 h v zasadačke miestneho úradu na Mierovej ulici.

(TASR)

Páčil sa vám článok?