Ružinovčania sa môžu opäť zbaviť starého domáceho elektroodpadu

12.3.2019

Zdroj: ruzinov.sk

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Ružinov v spolupráci so Združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu Envidom pripravila pre svojich obyvateľov na sobotu 23. marca bezplatný zber elektroodpadu. Podmienkou ale je, aby sa záujemcovia prihlásili na miestnom úrade do stredy 20. marca.

Urobiť tak môžu elektronicky e-mailom na adrese zber@ruzinov.sk alebo telefonicky na čísle 02/48 28 44 54. Prihlásiť sa dá taktiež online na webovej stránke www.zberelektroodpadu.sk. V žiadosti treba uviesť meno a priezvisko záujemcu, adresu a telefonický kontakt aj počet a druh odnášaných elektrospotrebičov.
"V deň zberu vyložte do 8. h elektroodpad do vchodu bytového domu, resp. za bránu rodinného domu," uvádza mestská časť na webovej stránke. Znamená to, že elektroodpad by nemali obyvatelia nechávať v bytoch, pivniciach či na povalách.

Mestská časť opätovne upozorňuje, aby Ružinovčania nenechávali elektroodpad voľne na ulici. Neoprávnení zberači by ho mohli neodborne rozobrať a časti odpadu by mohli skončiť na čiernej skládke. Ak sa nepodarí prevziať nahlásený odpad do 14. h, je potrebné kontaktovať linku zberu na telefónnom čísle 0907 434 303.
Nepotrebný elektroodpad z ružinovských domácností sa bezplatne zbiera dvakrát ročne. Takto vyzbierané spotrebiče nekončia na skládkach, ale putujú na ekologickú recykláciu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?