Na petržalskej hrádzi začali vymieňať asfaltový povrch – pribudnú aj kamery!

6.8.2018
0

Zdroj: Miroslav Košírer

Páčil sa vám článok?

Cyklisti, ktorí chodia športovať na petržalskú hrádzu by mali byť pripravení na to, že od dnes začína Slovenský vodohospodársky podnik s výmenou asfaltu na jej povrchu. Informovať o tom budú aj tabule umiestnené pred opravovanými úsekmi a zároveň budú vyznačené aj obchádzkové trasy.

„Rekonštrukcia sa začne úsekom pri čistiarni odpadových vôd (približne 190 m) a pri triedičke štrkov (približne 130 m),“ informoval hovorca SVP Pavel Machava. Úsek bol uzavretý už dnes v ranných hodinách. Práce na spomínaných úsekoch potrvajú týždeň, v závislosti od poveternostných podmienok. „Následne na to sa bude realizovať oprava na najkritickejšom úseku pri Dolnozemskej ceste (cca 1 km), kde je poškodených až 40 percent povrchu hrádze,“ ozrejmil Machava plánovaný harmonogram. Opravu by mali stihnúť do konca augusta.

Zdroj: TASR

​Na koncoch opravovaných úsekov budú osadené informačné tabule. Športovať budete môcť aj naďalej, po vyznačených obchádzkových trasách. V týchto dvoch úsekoch to budú jestvujúce cyklotrasy v spodnej časti hrádze.

Zdroj: TASR

 „Súčasne budú od 7. 8. prebiehať výkopové práce na zavedení káblového systémy pre kamery, ktoré budú monitorovať pohyb vozidiel po hrádzi. Monitorovanie tohto pohybu takisto prispeje k zvýšeniu bezpečnosti rekreačných športovcov na hrádzi a k zamedzeniu vstupu neoprávnených vozidiel na hrádzu,“ informuje SVP na sociálnej sieti. Pôjde o približne 400 metrov úseku medzi bufetmi Vyza a Vzdúvadlo. Tento úsek bude bez obchádzkovej trasy, pohyb na hrádzi bude preto obmedzený na užší úsek. Interaktívnu mapu s vyznačenými obchádzkami nájdete TU.

(bn, foto: Miroslav Košírer)

Páčil sa vám článok?