FOTO: Račianskej tržnici vylepšili "fasádu" - čakajú ju lepšie časy?

14.7.2019

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Račianska tržnica sa nachádza na rohu Detvianskej a Rustavelliho ulice, teda dalo by sa povedať, že priam uprostred starej Rače. Nedávno ju zvonka vymaľovali a označili nápisom Račianske trhovisko. Ten možno prekvapí aj niektorých miestnych obyvateľov, ktorí doteraz ani netušili, že aj Rača má svoju tržnicu...

"Myslím si, že každý úradník by mal mať svoj passion project alebo svoju srdcovku. Osobne ich mám z pochopiteľných dôvodov viac a jednou z nich je račianska tržnica. Tá je síce ďaleko menšia ako tá novomestská na Trnavskom mýte, ale problémy majú obe v zásade rovnaké. Pri tej račianskej je však problém navyše v tom, že väčšina ľudí vlastne ani nevie, že existuje. Nečudujem sa im, keďže donedávna pôsobila ako slušnejšia garáž pre traktor olepená reklamou. Postupnými krokmi ju však chceme dať do poriadku a spraviť z nej miesto, ktoré bude mať prínos pre Račanov. Začali sme vizuálnou rovinou," napísal na sociálnu sieť Matúš Čupka, ktorý pracuje na miestnom úrade ako vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy. Priložil aj fotografiu, vďaka ktorej si každý môže porovnať, ako vyzerala budova tržnice predtým a aká je dnes.

Zdroj: FB M.Č.

"Už vyschnutú výsadbu v kvetináčoch sme nahradili trvalkami, paviničom a ďalšími popínavými rastlinami. Vnútro sme dramaticky presvetlili odstránením reklamných bannerov a ešte sme aj pomohli zbaviť dôležitú križovatku Detvianska/Rustavelliho nánosu vonkajšej reklamy. Budova tiež dostala označenie, ktoré veríme, že pomôže poznateľnosti budovy v očiach okoloidúcich. V ďalších krokoch by sme sa radi pozreli na systém prenajímania jednotlivých miest v tržnici a postupne ju oživili," dodal Matúš Čupka.

(ars)

Páčil sa vám článok?