VIDEO: Na Kazanskej ulici vypukol požiar - vysoký oblak tmavého dymu bolo vidno zo širokého okolia

10.5.2021

Zdroj: Z.P.

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Mohutný požiar zachvátil dnes areál s kontajnermi, v ktorých sa skladovali pneumatiky patriace firme Matlovič. Tie sa nachádzali v skladoch na Kazanskej ulici. Hustý čierny dym bol dnes videný z viacerých mestských častí Bratislavy. Na miesto prišli hasiči, ktorí sa snažili oheň uhasiť.

Zdroj: Lukáš Zen.

​"Práve som sa vrátil z miesta požiaru. Situácia je dosť neprehľadná a vyskytli sa aj určité technické problémy, ktoré hasičom komplikujú ich zásah. Môžem potvrdiť, že došlo k vzniku požiaru pneumatík patriacich firme Matlovič, ktoré boli uskladnené vo viacerých kontajneroch a skladované v rámci areálu na Kazanskej," povedal pre Bratislavské noviny starosta mestskej časti Podunajské Biskupice Zoltán Pék.  

Zdroj: FB Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta SR

Zábery z požiaru sa okamžite začali objavovať na sociálnych sieťach. Ešte skôr ako na miesto dorazili spomínaní hasiči.

Polícia z Bratislavského kraja na sociálnej sieti informovala, že: "Krátko po 15.00hod sme na linke 158 prijali informáciu o rozsiahlom požiari na Kazanskej ulici. Policajti bezodkladne hodnovernosť tejto informácie preverili a potvrdili. Podľa doterajších informácii došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k požiaru budovy skladu, pravdepodobne s pneumatikami. Policajti na mieste usmerňujú a riadia premávku, evakuácia okolitých budov doposiaľ nariadená nebola. Občanov v tejto súvislosti vyzývame, aby v prípade ak sa nachádzajú v blízkosti miesta požiaru, zvýšili svoju opatrnosť a pozornosť. Obyvateľov okolitých obytných domov vyzývame, aby si z dôvodu zamedzenia šírenia hustého dymu uzavreli okná! Akonáhle to bude možné, k prípadu poskytneme viac informácií."

Zdroj: Z.P.

Oheň šľahal do niekoľkometrovej výšky a hustý čierny dym sa šíril nad mestom...

Zdroj: Lukáš Zen.

​Na mieste zasahovali posádky z niekoľkých hasičských vozidiel...

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Polícia uzavrela dopravu cez Kazanskú ulicu...

Hasičom sa nakoniec počas dňa podarilo požiar skladov s pneumatikami zlikvidovať. 

Na miesto vyslali expertíznu skupinu na zisťovanie príčin vzniku požiarov, škodu predbežne vyčíslili na vyše 200-tisíc eur. 

FOTOGALÉRIA:

"Prosíme obyvateľov Podunajských Biskupíc v lokalitách zasiahnutých zadymením z požiaru, neotvárajte okná a podľa možností nevychádzajte von. Nevieme stále, aké splodiny sú v ovzduší," vyzvala na socialnej sieti mestská časť.

(ars)

Páčil sa vám článok?