FOTO: Poľnohospodári v Podunajských Biskupiciach objavili niekoľko nových čiernych skládok odpadu

22.3.2020

Zdroj: FB PD Podunajské Biskupice

Páčil sa vám článok?

Čiernych skládok na pozemkoch v katastri Podunajských Biskupíc neustále pribúda. Vznikajú stále nové, takpovediac pri každom poli, pri každej parcele. Najmä popri uliciach Vinohradnicka, Lieskovská, Jegenešská, ale dokonca aj pri lesných cestičkách či poľných cestách, ktoré používajú iba poľnohospodári z miestneho družstva.

"Už celé týždne ba mesiace sme na to upozorňovali na sociálnej sieti i osobne na oddelení životného prostredia. Mnohé čierne skládky sme už aj sami na vlastné náklady zlikvidovali, ale niekedy máme v teréne skutočne pocit, akoby sme v tej veci vôbec nič neurobili, nakoľko tých čiernych skládok jednoducho neubúda! Práve naopak! Týmto teda vyzývame všetkých občanov, aby sa správali ekologicky a neničili naše spoločné životné prostredie. Takisto opätovne upozorňujeme a vyzývame aj kompetentné orgány aby konali!" napísali zástupcovia Poľnohospodárskeho družstva v Podunajských Biskupiciach na svoj facebookový profil.

Zdroj: FB PD Podunajské Biskupice

Zároveň zverejnili aj celú sériu fotografií ešte relatívne malých čiernych skládok, ktorých počet je však skutočne zarážajúci. A keďže sa niektorí Slováci riadia heslom: Malá kopa pýta viac, tak nie je vôbec vylúčené, že by objem odpadu na skládkach rástol do nekonečna. Teda ak niekto nezasiahne...

Zdroj: FB PD Podunajské Biskupice

​Starý nábytok - gauče, kreslá, skrine len tak vyhodené pri ceste - však sa už niekto o jeho odpratanie postará...

Zdroj: FB PD Podunajské Biskupice

"Poľnohospodárske družstvo Podunajské Biskupice ponúka pomocnú ruku pri likvidácii spomenutých skládok. Radi poskytneme naše mechanizmy (traktor s vlečkou a nakladač), ale aj pracovnú silu, aby sme spoločnými silami zlikvidovali čierne skládky, odstránili neporiadok a poupratovali si svoje okolie! Vopred ďakujeme za správne pochopenie tohto oznamu a súčinnosť pri odstraňovaní skládok. Kontaktná osoba za PD Podunajské Biskupice: Kristian Reicher-podpredseda družstva podpredseda@pdbiskupice.sk," dodali poľnohospodári.

(ars)

Páčil sa vám článok?