BEDEKER GURMÁNA Aj v nenápadnom mini bistre vedia robiť burgery
Zdroj: Matúš Husár
Burgery v bistre Trojka
Keď sme sa pred dvoma mesiacmi rozhodli otestovať novú burgráreň na Bajkalskej ulici, išli sme takmer na istotu, keďže ju pri otvorení dokonale spropagoval známy český šéfkuchár Zdeněk Pohlreich. Tentoraz sme zašli do nenápadného petržalského podniku Trojka bistro, ktorému nerobí reklamu žiadne zvučné meno, no o to viac sme boli prekvapení.
Bistro, ktoré nájdete kúsok od Ekonomickej univerzity, rozbiehali pred približne ôsmimi rokmi traja kamaráti, preto má v názve trojku a táto číslica upúta aj na žemli. Šéf podniku priznáva, že dnes už by tam mala byť jednotka, dvaja z kamarátov to totiž vzdali, ale ponuka „hambáčov“ je rovnako dobrá. Skladajú ich z čerstvých a kvalitných surovín, pričom hlavnú úlohu v žemli (domácej) má 150-gramová šťavnatá placka zo 100% hovädzieho. Mäso im dodáva farma zo Záhoria známa tým, že chovajú dobytok spôsobom, ktorý mu je čo najprirodzenejší. Na chuti burgera to profík asi spozná.
Zvonka nepôsobí bistro nijako lákavo, ale to nech vás neodradí. Priestor vnútri je útulný, i keď viac ako komorný - zmestí sa tu odhadom pätnásť ľudí, no dá sa sedieť aj vonku. Na burgery sme čakali dobrú polhodinu, čo nebola žiadna tragédia, okrem toho, personál je pozorný a príjemný. Obsluhujúci mladík sa opakovane ubezpečoval, či nám nič nechýba a či nám chutí. Inak, platí sa len v hotovosti, bankomat je však neďaleko.
Zdroj:
Matúš Husár
Interiér v bistre Trojka
Kolega Matúš, ktorý bistro dôverne pozná, stavil na Classic Burger combo (13 €). V cene bola aj porcia znamenitých hranolčekov belgického typu, domáca limonáda, téglik coleslaw šalátu a miska omáčky. Jednoduchý „classic“ stojí 8,50 €, čo nie je zlá cena. Burger chutil, mäsová placka bola výborná, chcelo to len o čosi viac barbecue omáčky v žemli, lebo bola suchšia, a tiež drobivá. Syr čedar bol dosť výrazný, potešilo i množstvo zeleniny ako záhradný šalát, cibuľa či marinovaná uhorka, za to palec hore.
Zdroj:
Matúš Husár
Classic Burger combo
Zaujal nás tiež Oštiepok burger (10,90 €), ktorý bol v ponuke ako špeciál týždňa. Aj ten plnia množstvom všeličoho dobrého, okrem chutného mäsa a údeného oštiepku máte v žemli aj pečenú sušenú šunku a plátok pečenej slaniny, k tomu kopec zeleniny vrátane paradajky, marinovanej uhorky a sušenej i čerstvej cibule. Chuť dotvárala cesnaková omáčka s limetkovou majonézou, no najmä opečený oštiepok ju ozvláštnil. Opäť sa však žiadalo viac omáčky, aj tu bola žemľa suchšia.
Zdroj:
Matúš Husár
Oštiepok burger
Burger Trojku (9,60 €), v ktorom je i modrý syr s výraznou chuťou, si pochvaľujú mnohí, ak sa to s jeho množstvom nepreženie, dokáže pekne kontrastovať so šťavnatou mäsovou plackou. Kolegyňa Ingrid však konštatovala, že syr príliš potláčal ďalšie chute, navyše, v žemli ich bolo toľko rôznych, až sa navzájom bili, takže si nestíhala užiť chuť mäsa. Pritom napríklad karamelizovaná cibuľka bola výborná aj slaninka opečená luxusne... no mimoriadny zážitok z burgera Ingrid nemala.
Zdroj:
Matúš Husár
Trojka burger
K burgeru Trojka sme si dopriali navyše Hranolčeky (3,90 €), zdalo sa nám, že porcia bola o čosi väčšia, ako tá ktorú sme dostali v rámci „comba“, ale zato rovnako skvelá. Chutila nám aj BBQ omáčka, ktorú sme si vybrali k hranolčekom.
Zdroj:
Matúš Husár
Hranolčeky a BBQ omáčka
Z testovaných „hambáčov“ obstál výborne Chilli burger (8,90 €). Bol šťavnatejší ako ostatné, chuť kvalitného hovädzieho mäsa dopĺňali limetková mayo, záhradný šalát, paradajka, marinovaná uhorka, cibuľa, syr čedar, jalapeňo papričky aj čili korenie v prášku, k tomu ešte skvelá horčicovo-medová omáčka s kôprom, pečená slanina a smažená cibuľka. Burger mal naozaj bohatú chuť, ale pokiaľ ide o pikantnosť, rozhodne nečakajte žiadny extrém.
Zdroj:
Matúš Husár
Chilli burger
Aby toho nebolo málo, na záver sme si ešte dali ich originálny Cézar šalát (12,90 €) v ohromnej miske, ktorá ohúri už na prvý pohľad. Kúsky mäsa z kuracích pŕs v panko-kokosovej kruste boli výborné, vynikajúci bol i dresing, škoda len, že sa nám nedal poriadne zamiešať do šalátu a nebolo ho viac. Mohol byť do šalátu rovno primiešaný, lebo v závere sme jedli suchú zeleninu a chuť čedara ani parmezánu sme takmer nepostrehli. Krutóny však boli skvelé, i keď možno trochu veľké.
Zdroj:
Matúš Husár
Cézar šalát
Naše hodnotenie: ****
Maximum: 5 hviezdičiek
V bistre neboli o návšteve informovaní. Konzumáciu si redakcia platila sama.
(bn)
BEDEKER GURMÁNA Otestovali sme táckareň v lukratívnej štvrti pri Dunaji
Ak sa chcete dobre najesť, v rozvíjajúcom sa novom centre Bratislavy v okolí Pribinovej ulice je lákavých možností viac ako dosť, tentoraz sme si však zvolili jednoduchú jedáleň. Nájdete ju vo vnútrobloku obkolesenom dvojičkami výškoviek Panorama City, bývalým presscentrom, z ktorého je dnes Tower 115, a administratívnym komplexom Panorama Business – práve sem treba zamieriť.