Letné denné tábory v Petržalke zdražejú o 20 percent

15.5.2024
0

Zdroj: Unplash.com

Páčil sa vám článok?

Za týždenný pobyt v letnom dennom tábore pýtala vlani organizácia Kultúrne zariadenia Petržalky od rodičov od 159 do 224 eur, v závislosti od zamerania tábora. Petržalské deti dostali zľavu 20 eur. Už toto leto by mali náklady na denný tábor stúpnuť o cca 6 až 8 eur na deň.

Ak ste vlani zaplatili za 5-dňový pobyt dieťaťa v dennom letnom tábore napríklad 180 eur, tento rok by ste si mali priplatiť 36 eur, teda zaplatíte 216 eur.

Zmena nastane z dôvodu, že denné tábory doteraz organizovali Kultúrne zariadenia Petržalky, ktoré neplatili DPH. Po novom budú mať organizáciu na starosti Športové zariadenia Petržalky, ktoré sú platcom 20 % DPH, čo sa premietne do ceny táborov. Priznal to starosta Ján Hrčka, ktorý pripúšťa, že túto zmenu môžu do budúcna prehodnotiť. „Riešili sme rôzne varianty, každá má svoje plusy a mínusy. Chceli sme si niektoré veci pracovne zjednodušiť, preto sme sa rozhodli pre tento variant,“ povedal starosta Hrčka pred poslancami počas rokovania o nájme priestorov v ZŠ na Pankúchovej pre Športové zariadenia Petržalky, kde sa budú tábory organizovať.

Zmena miesta by zároveň mohla pomôcť tomu, aby sa deti nemuseli počas dňa často presúvať po Petržalke.
(mc)

Páčil sa vám článok?