BEDEKER GURMÁNA Poznáte túto petržalskú pizzeriu? Otestovali sme nielen pizzu

13.1.2024
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Ste fanúšikom pizze? Potom asi máte skúsenosť, že niekde vám ju upečú dobre a niekde ešte lepšie, takže sa stále vraciate na to isté miesto. Zmena však môže byť príjemným prekvapením - v našom prípade ním bol pub Pizza Carla v petržalskom Ovsišti.

Určite platí, že sem treba prísť najmä na pizzu, tá je podľa nás jedna z najlepších v Bratislave. Ceny síce nie sú „petržalské“, ale akcia 2+1 za 1 €, čiže každá tretia pizza stojí iba euro, poteší každého. Okrem pizze však robia aj iné špecialitky, môžete si dať napríklad burger, stejk alebo niečo z lokálnych jedál, a k tomu čapované pivko, kde tiež platí akcia 2 + 1 za 1 €. Zrejme o tom je slogan podniku „...viac ako len pizza“.

Predsa len začneme pizzou, a to Roma family (13,70 €), ktorá mala úctyhodnú hmotnosť 780 gramov. Cesto výborné, presne takto má chutiť, rovnako skvelé boli ingrediencie, z ktorých sme najviac ocenili slaninku. Chuťovo sa nič nebilo ani neprerážali chute niektorých surovín. Stáva sa totiž, že to pizzer preženie napríklad so syrom a potom je to celé strašne mastné, ťahavé. Táto pizza však obsahovala všetko v správnom pomere.

Zdroj: Marián Dekan

Roma family

Otestovali sme aj polievku Zuppa di porcini (5,50 €), bola lahodná, voňavá, výborne dochutená. Ak máte radi huby, tak tu vám ich doprajú naozaj v štedrej dávke, a to pravé dubáky. Jemná krémová polievka s jedinečnou chuťou lesných hríbov nám pripravila parádny zážitok, radi si ho niekedy zopakujeme.

Zdroj: Marián Dekan

Zuppa di porcini

Dobrou voľbou bol tiež Hovädzí burger (14,90 €), ktorý zaujal už skvelou prezentáciou. Žemľa sa nám síce trochu drobila, ale vnútro bolo veľmi fajn čo do konzistencie i vychutenia. Mäsko šťavnaté a s dobrou chuťou, vydarila sa aj opečená slaninka, všetky zložky spolu vrátane syru čedar a zeleniny splnili naše očakávania. K tomu sme mali ešte hranolčeky, ktoré sme si namáčali do echt cesnakovej omáčky, jej chuť bola naozaj silná, pikantná. Pravda, nie každý to vie oceniť, veď vyskúšajte.

Zdroj: Marián Dekan

Hovädzí burger

Z cestovín sme sa spoľahli na odporúčanie čašníka, ktorý nám vybral jedlo Pasta con pollo e funghi (10,90 €). K restovaným kuracím prsiam s pravými hríbmi a šampiňónmi sme si napokon zvolili gnocchi, ktoré boli príjemne vláčne a perfektne si porozumeli s jemnou smotanovou omáčkou. Harmóniu chutí dotiahol skvelý parmezán, naozaj sme si to užili.

Zdroj: Marián Dekan

Pasta con pollo e funghi

K tomu sme si dali aj jednoduchšie jedlo s názvom Pasta con Pomodoro (8,90 €). Opäť sme stavili na overené gnocchi, tentoraz však s domácou paradajkovou omáčkou a nastrúhanými hoblinami parmezánu, ktorý mu dodal šmrnc. Vôbec by nám neprekážalo, keby sme v omáčke výraznejšie cítili cesnak, ale aj bez toho bola fajn. Odolali sme i pokušeniu pridať do chuťovo mierneho jedla aspoň soľ a užívali sme si ho v origináli, tak, ako nám ho pripravili. Dojem bol napokon dobrý, žiadna výčitka.

Zdroj: Marián Dekan

Pasta con Pomodoro 

Po objednaní špecialitky Bruschetta Romana (7,90 €) nám na veľkom tanieri priniesli štyri toskánske chlebíky ochutené bazalkovým olejom a zapečené s paradajkou, parmskou šunkou a mozzarellou. Čakali sme, že bruschetky budú chrumkavé, to sa nestalo, ale chuťovo boli vynikajúce, potešil nás najmä teplý roztečený syr, takto ho máme najradšej. Určite odporúčame, či už na raňajky, ako predjedlo alebo len tak, na zahryznutie.

Zdroj: Marián Dekan

Bruschetta Romana

Na osvieženie sme si pridali Cézar šalát (7,90 €) pripravený z listov rímskeho i ľadového šalátu a s kúskami mäsa z grilovaných marinovaných kuracích pŕs. Bol dobrým štandardom, ktorý nesklamal – mäsko fajn, parmezánu bolo nadostač a dresing lahodný, tomuto ľahkému jedlu dodal tú správnu chuť. Ak ste po sviatkoch na diéte, miska šalátu vám nahradí obed, porcia je naozaj dostatočná.

Zdroj: Marián Dekan

Cézar šalát 

Pod názvom Bistecca di maiale (14,90 €) si predstavte grilovanú bravčovú panenku so slaninkou, kde sme ako prvé ocenili vydarený stajling. Mäsko bolo mäkučké, dobre urobené aj ochutené, privítali by sme však stejkový nôž, lepšie by sa nám v tom tvare krájalo. Slanina nebola až taká chrumkavá, ako sme čakali, ale šampiňónová omáčka, ktorú sme si k nemu vybrali, bola úplne excelentná, pridali by sme si jej ešte viac.

Zdroj: Marián Dekan

​(bn)

Foto: Marián Dekan

Naše hodnotenie: ****´

Maximum: 5 hviezdičiek

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?