BEDEKER GURMÁNA Potešila najmä špecialita, ktorú vám v bežnej talianskej reštaurácii neponúknu

3.12.2023
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Nedajte sa pomýliť názvom Como Cafe, okrem skvelej kávičky si v tomto bistre v novej časti obchodného centra Eurovea vychutnáte rôzne špeciality talianskej kuchyne. Južanské chute sme testovali vo viacerých podobách i kombináciách, a zároveň sa ich snažili prepájať s originálnymi názvami, pod ktorými nám ich ponúkli. Ale porozumeli sme si.

V bistre, ktoré nájdete priamo pod naším prvým mrakodrapom, sme vyskúšali všetko možné, predjedlo, polievku, šalát i rôzne cestoviny, nevynechali sme ani tradičné rizoto. Rátajte s tým, že ceny sú vyššie, ale pri takmer každom jedle sme uznali, že gurmánsky zážitok za to stál. Ak tunajší majstri kuchári tvrdia, že talianske chute vyladili do detailu, môžeme potvrdiť, že sa o to naozaj snažia.

Predjedlo Mozzarella di Bufala (9,90 €) nás zlákalo najmä na marinované avokádo, ale aj ďalšie ingrediencie boli chutné. Čerstvé lístky rukoly v šaláte výborne ochutil bazalkovo-kaparový dresing, potešila i mozzarella z byvolieho mlieka, bola svieža a vláčna, rovnako tmavofialové olivy kalamata a domáce polosušené paradajky... plus to dobré avokádo. Bolo to skvelé predjedlo s plnými harmonickými chuťami.

Zdroj: Marián Dekan

Mozzarella di Bufala 

Ďalšou voľbou bol Cézar šalát (10,90 €), v ktorom nechýbali všetky podstatné súčasti: na listoch chrumkavého rímskeho šalátika sme mali varené vajíčko, pečenú pancettu, syr grana padano, aj tenké opečené chlebové čipsy a grilované krevety. V ponuke majú i druhú verziu šalátu, v ňom sú namiesto kreviet grilované kuracie prsia. Trošku prekážala nevýraznosť ančovičkového dresingu, chýbala nám charakteristická kyslosť, ale inak fajn. 

Zdroj: Marián Dekan

Cézar šalát

Podľa opisu v jedálnom lístku nám Paradajková krémová polievka (5,90 €) nesľubovala, že v nej bude aj bazalka, ale predsa len nám chuť a vôňa tejto zdravej bylinky chýbala. Pokojne by sme ju vymenili za baby špenát, ktorý nás, naopak, v polievke prekvapil, to je však jediná výčitka. Inak mala výbornú konzistenciu aj chuť, oceňujeme takisto mozarelku, bola dobrá, jemná, odporúčame.

Zdroj: Marián Dekan

Paradajková polievka 

Ak hľadáte kvalitné a nápadité cestoviny s netradičnou chuťou, ktoré vám nevedia ponúknuť v bežnej talianskej reštaurácii na Slovensku, určite vyskúšajte Ravioli con prosciuto crudo e ricota (14,90 €). Domáce špenátové ravioli plnené surovou šunkou prosciutto crudo a jemným krémovým syrom ricotta boli naozaj dobrou voľbou. Cestovina sa so syrom a mäsom výborne dopĺňali, harmóniu dotvárala paradajková omáčka, mäkučká čerstvá mozzarella fior di latte a pevnejší syr grana padano s bazalkou i chrumkavou šunkou na povrchu. Naozaj niet čo vyčítať. 

Zdroj: Marián Dekan

​Ravioli

Menším sklamaním však boli cestoviny Papardelle al vitello (15,90 €) s grilovaným teľacím mäsom, zelenou špargľou, hubami portobello a syrom ricotta salata. Cestoviny ako také boli dobré, aj keď nevyzerali na to, že sú domáce, nemali tú štruktúru. Mäso, špargľa aj huby však mali jednotvárnu chuť, ktorú sme nevedeli od seba oddeliť, všetky splynuli v jedno. Je to škoda, lebo teľacie mäso, a rovnako špargľa sa dajú perfektne pripraviť. Pri vínovo-maslovej omáčke sme čakali ostrejšiu chuť, no nestalo sa, takisto veľkosť porcie bola skromnejšia.

Zdroj: Marián Dekan

Papardelle 

O to viac potešilo Risotto Pollo e fungi (13,70 €). Delikátne krémové rizoto s plátkami výborne ochuteného mäsa z kuracích pŕs v parmezánovej kruste a hnedými hubami portobello nám pripravilo príjemný zážitok. Pestrý chuťový mix obohatila zelená špargľa, sušené paradajky, a najmä gorgonzola, zrejúci syr s modrou plesňou, ktorá dodala špecialitke správnu pikantnosť aj arómu.

Zdroj: Marián Dekan

​Rizoto

Vychutnali sme si takisto Macchceroni con petto di polo (12,90 €). Cestoviny uvarené dokonale po taliansky, kuracie prsia chutné a šťavnaté, potešilo nás i to, že nielen mäska, ale aj syra ricotta sme mali na tanieri veľa a všetky chute vrátane cherry paradajok, baby špenátu a smotany spolu pekne ladili. Toto chutné jedlo si rovnako zaslúži pochvalu.

Zdroj: Marián Dekan

​Makaróny

Naše hodnotenie: ****

Maximum: 5 hviezdičiek

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná, Konzumáciu si redakcia platila sama.

(bn)

Páčil sa vám článok?