BEDEKER GURMÁNA Zopár prekvapení a jedna výzva: Testovali sme reštauráciu v nákupnom centre

4.11.2023
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

V nákupnom centre pri Sade Janka Kráľa v bratislavskej Petržalke je veľa zaujímavých reštaurácií, my sme tentoraz otestovali stredomorskú kuchyňu v Kubu. Láka najmä na talianske špecialitky s domácimi cestovinami, no oplatí sa vyskúšať aj niečo iné. Čo nás prekvapilo najviac?

Hoci sme prišli v čase okolo obeda a boli sme šiesti, voľný stôl sme si našli bez problémov. Ak si však chcete do Kubu len odskočiť z práce na rýchly obed, môže sa stať, že si naň počkáte dlhšie, ako by ste chceli. V našom prípade to bolo takmer 45 minút, naša trpezlivosť však bola odmenená.

Ako predjedlo určite odporúčame Bruschettu s mozzarellou a prosciutto crudo (8,50 €). Prekvapila už veľkosť porcie a potom skvelá chuť nátierky, ktorou rozhodne nešetrili. Chlebík bol príjemne chrumkavý, šunka prosciutto takisto výborná, spolu so zeleninkou a tvrdým syrom grana padano vytvorili fajn chuťový zážitok.

Zdroj: Marián Dekan

Bruschetta s mozzarellou a prosciuttom crudo

Porcia Šalátu s kozím syrom (12,90 €) potešila nielen veľkosťou, ale aj prezentáciou. Nevedeli sme si celkom predstaviť, akú úlohu zohrá pridaný jahodový dresing, ale pri kombinácii miešaného listového šalátu s cherry paradajkami, marinovanou cviklou, kozím syrom a granátovým jablkom nás čakal doslova výbuch chutí. Asi by sme vynechali pohánkový popcorn, ktorý síce prinášal novú textúru, ale nám prekážal. Jediné, čo by sme prijali, je opečená bagetka, aby sme  sa najedli sýtejšie.

Zdroj: Marián Dekan

Šalát s kozím syrom

Chválime aj Risotto s údeným lososom (13,50 €), bolo skutočne úžasné a porcia primeraná, ani malá, ani veľká. Taliani pripravujú toto ich tradičné jedlo zo špeciálnych odrôd ryže, v našom prípade to bola arborio ryža, do ktorej pridali aj biele víno. Ryža bola uvarená tak, ako treba, do krémovej konzistencie, a chuť spolu s kúskami lososa znamenitá. Jednoducho, výborný a výživný obed, ktorý si radi zopakujeme.

Zdroj: Marián Dekan

Rizoto s údeným lososom 

Naopak, Kuracie supreme na grile (11,90 €) bolo menším sklamaním. Mäso bolo síce jemné, dobre prepečené, ale chuťovo málo výrazné, ničím neprekvapila ani zelenina na masle – hrášok, listový špenát a ružičky brokolice. Navyše sme si ešte objednali miešaný šalát z čerstvej zeleniny a s citrusovým dresingom (4,10 €), ten už bol zaujímavejší.

Zdroj: Marián Dekan

Kuracie supreme na grile

Keďže široké talianske cestoviny papardelle máme veľmi radi, vyskúšali sme aj tie, a to vo verzii Pappardelle s hovädzou sviečkovicou (19,90 €). Pripravili nám ich dobre, podľa chuti môžeme potvrdiť, že boli naozaj domáce. Mäskom ich síce len zľahka „postrašili“, zato lesných húb nám dopriali požehnane. Kuchár nešetril ani čili, ich pálivosť prebila úplne všetky ingrediencie, až na cesnak. Čili máme radi, takže ostrá chuť jedla nám neprekážala, ale slabšie povahy by takúto výzvu asi ťažšie rozdýchavali.

Zdroj: Marián Dekan

Pappardelle s hovädzou sviečkovicou 

Skvelé boli dlhé cestoviny Linguine alla carbonara (11,50 €) so slaninou z bravčového líčka guanciale, vaječným žĺtkom, korenistým ovčím syrom pecorino a syrom grana padano. Aj v tomto prípade bolo nepochybné, že cestoviny sú domácej výroby. Ocenili sme tiež, že slaninky bolo dosť a nešetrili ani omáčkou, jedlo bolo vláčne a chutné.

Zdroj: Marián Dekan

​Cestoviny carbonara

Ďalšia naša voľba, Losos na grile (19,50 €), bolo delikátne, chuťovo jemné jedlo. Pri grilovanej rybke sme odolali pokušeniu pridať soľ či nejaké to korenie a užívali sme si jej jednoduchú, dobrú chuť. Príjemné boli i baby zemiaky pečené na tymiáne, takisto baby špenát, ktorého sme mali plný tanier. Všetko dohromady vyzdvihol limetkový konfit spolu s maslovou omáčkou, nič viac nám k spokojnosti nechýbalo.

Zdroj: Marián Dekan

Losos na grile

Na úplný záver sme si dopriali dva dezerty, ktoré už na pohľad pôsobili efektne. Pri Citrónovej tartaletke (6,50 €), kde chuť citrónového krému v košíčku doplnili čerstvé maliny, domáce malinové želé a pečené mandle, sme ocenili, že všetko je čerstvé. Očakávali sme síce väčší chuťový kontrast, ale citrónový dojazd bol taký, ako sa patrí.

Zdroj: Marián Dekan

Citrónová tartaletka

Vynikajúca bola Čokoládová tortička (7,90 €) s malinovým sorbetom a ľahkým vanilkovým pudingom creme anglaise. Koláčik teplý, vnútri lahodná čokoláda, k tomu zmrzlina – túto kombináciu sme si naozaj užívali. No a na úplný záver, už pri platení, prišlo iné prekvapenie - oba dezerty nám venovali ako pozornosť podniku za trpezlivosť pri čakaní na jedlo.

Zdroj: Marián Dekan

Čokoládová tortička 

Naše hodnotenie: ****

Maximum: 5 hviezdičiek

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

(bn)

Páčil sa vám článok?