Na severnom brehu Draždiaka mimo modrých boxov už nezaparkujete, do rezidentskej zóny pribudli ďalšie dve ulice

5.6.2023
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Do rezidentskej parkovacej zóny pribudli po novom v bratislavskej Petržalke ulice Starhradská a Tematínska. Parkovať tu teda môžete už iba vo vyznačených modrých boxoch. Ide o vlastný parkovací systám mestskej časti, teda nie celomestský systé,m PAAS. Bonusová karta z celomestského systému vám teda parkovanie zdarma neumožní.

Ako informuje mestská časť na svojom webe, po vyznačení nových modrých pozdĺžnych i šikmých miest a osadení dopravných značiek ZÓNA je parkovanie v daných petržalských lokalitách možné už len vo vyznačených boxoch. Po novom sa k nim pridáva ďalšia lokalita – Lúky 6. V prvej fáze ide zatiaľ konkrétne o ulice Starhradská a Tematínska, kde od roku 2019 rovnako platia pravidlá Petržalského parkovacieho systému.

"Ako už býva zvykom, motoristi sa nemusia hneď obávať sankcií. Spočiatku budeme “iba” zbierať počty priestupkov a upozorňovať na nové zónovanie, čo potrvá do 11. júna. Pre tento účel nám poslúžia aj naše zelené, modré a oranžové letáčiky, ktoré si v prípade porušenia pravidiel parkovacej politiky vodiči nájdu za svojim stieračom," uvádza mestská časť.

Zdroj: MÚ Petržalka

Do parkovacieho systému pribudli tieto ulice. 

"Veríme, že si za necelé dva týždne aj obyvatelia tejto lokality s nerezidentami na nastavený systém zvyknú, pretože následne už budeme postupovať podľa pravidla – najzávažnejšie a najväčší počet priestupkov rovná sa nahlásenie pre pokutovanie a papuču od Mestskej polície Bratislava alebo odťah od Petržalskej odťahovky," dodáva.

Na parkovanie v zóne sa musíte prihlásiť do Petržalského parkovacieho systému cez mobilnú aplikáciu URBI – Cestovanie vo vrecku.

Práve s jej použitím môžu aj návštevníci, teda nerezidenti, v pondelok až štvrtok od 07:00 do18:00 a od piatka 07:00 do nedele 18:00 i v tejto novej rezidentskej zóne v rámci modrých boxov parkovať bezplatne.

(ms)

Páčil sa vám článok?