Naozaj pekné: Petržalka vylepšuje okolie Veľkého Draždiaka, nechýba trávny koberec

29.4.2023
0

Zdroj: FB Petržalka

Páčil sa vám článok?

Zletnieva sa, a to pre mestskú časť Bratislava-Petržalka znamená aj prípravu na hlavnú sezónu oddychu. Okrem čistenia ulíc, či spusteniakosby sa mestská časť zamerala aj na zveľadenie lokality jazera Veľký Draždiak. Mestská časť o tom informuje na sociálnej sieti.

Okolo jazera sú vynovené prezliekacie kabínky. V uplynulom roku ich skonštruovali a osadili v najfrekventovanejších lokalitách Draždiaka dokopy až päť, vandalmi poškodené pôvodné plátno však museli nahradiť drevenými doskami. Nový materiál je odolnejší a prírodný vzhľad i trvanlivosť viac nebudú lákať rôznych "kreatívcov", ktorí si často v podguráženom stave myslia, že môžu všetko.

Uplynulý týždeň sa chlapi z údržby pustili do vylepšovania trávnika. Každý sa chce predsa opaľovať na mäkkej zelenej tráve a nie na hrboľatej kamenistej zemi.

Samotnému položeniu nového trávnika predchádzalo navezenie až štrnástich vozidiel zeminy o objeme osem metrov kubických. Príprava na položenie trávnika trvala tri dni, pričom následné uloženie zeleného koberca v zelených pásoch s rozmermi 40x100 centimetrov ďalšie tri. Spolu tak na petržalskom pobreží pribudlo až 800 metrov štvorcových trávnatej zmesi.

FOTOGALÉRIA:

Aby sa ale dobre uchytila a slúžila svojmu účelu aj cez leto, potrebuje pokoj a vlahu. Práve z tohto dôvodu sa v lokalite nachádza oplotenie, ktoré, ak všetko pôjde podľa plánu, po šiestich týždňoch odstránia. Dovtedy bude ešte nová trávička vždy v čase od pol noci do 5:00 rána v pravidelných intervaloch nasávať zadarmo vodu zo studne, ktorú poskytli priatelia z Beach Club Draždiak.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?