Vianočné dobroty na Zimnom Tyršáku: Čo všetko je v ponuke a aké sú ceny?

20.11.2022

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Prídete? Od štvrtka tohto týždňa je na petržalskej strane Dunaja opäť otvorený Zimný Tyršák, a to až do polnoci. Nájdete tu všetky tradičné sviatočné dobroty, lákadiel je však viac.

Na Zimný Tyršák sme sa vybrali v nedeľu popoludní, vtedy tu však bolo napriek príjemnému počasiu pomerne málo ľudí. Zato stánky s jedlom, horúcim punčom či vareným vínom, ktoré si môžete vychutnať aj na vyhrievanej krytej terase, fungovali všetky. Čo ďalšie majú v ponuke a za koľko?

Za 6 eur dostanete bravčovú krkovičku v žemli (pod týmto názvom si predstavte cigánsku), aj kuracie prsia na grile či grilovanú klobásu. Grilovaný oštiepok je o niečo lacnejší, stojí 5,30 eura. Za jednoduchú pochúťku, klasický chlieb s oškvarkovou nátierkou zaplatíte 3 eurá a za chlieb s masťou a cibuľou  2,20 eura. Nechýbajú lokše, bežná mastená vás vyjde 2,20 eura, plnená pečeňou 3,50 eura a maková, nutelová alebo orechová 2,90 eura. Kúsok makovo-višňovej aj tvarohovej štrúdle stojí 2,50 eura a kapustnica 4,20 eura (0,3 l).

Zdroj: ac

​V ponuke sú rôzne sviatočné dobroty.

Zahriať sa môžete čajom za 1,90 eura alebo pohárikom (0,28 l) vareného vína za 3 eurá. Pohárik nealko punču, rumového punču aj horúca čokoláda stoja rovnako 3,50 eura. Rátajte tiež s tým, že za vratný pohár treba dať do zálohy 2 eurá a za vratný hrnček zálohu 5,50 eura.

Zimný Tyršák však ponúka viac ako len dobré jedlo či pitie. Napríklad uplynulú sobotu to bola novinka Bazaar na Tyršáku, kde si mohli záujemcovia kúpiť nosené dámske, pánske aj detské oblečenie, a takisto doplnky. Ak máte záujem, tak najbližšie sa toto podujatie uskutoční v sobotu 10. decembra.

Zdroj: ac

​Zimný Tyršák je otvorený až do 24. hodiny.

Každý deň tu nájdete aj ponuku ľudovo-umeleckých výrobkov. Ako nás už predtým informoval Michal Krnavec z Institute of Promotion, vďaka spojeniu s ÚĽUV-om sa na Tyršáku vystrieda niekoľko výrobcov z rôznych kútov Slovenska. Počas celého trvania podujatia si tak môžete kúpiť drevené, keramické, drôtené či plstené výrobky, a možno tak vyriešite dilemu, čo darovať svojim blízkym pod stromček.

(ac)

Páčil sa vám článok?