To je drzosť! Zdravý vodič na Land Roveri sfalšoval parkovací preukaz ŤZP

26.9.2022
auto

Zdroj: Facebook Polícia SR_Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Polícia začala trestné stíhanie v prípade 47-ročného muža, ktorý sfalšoval parkovací preukaz pre fyzickú osobu s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP). Pri preukázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

 Uplynulú sobotu (24.09.2022) v blízkosti obchodného centra na Einsteinovej ulici v Bratislave dopravní policajti kontrolovali vodiča motorového vozidla zn. Land Rover, ktorý stál so svojím vozidlom na vyhradenom parkovacom mieste pre zdravotne ťažko postihnuté osoby. Počas kontroly policajtom predložil aj parkovací preukaz pre fyzickú osobu so zdravotným postihnutím. "Policajtom na preukaze ŤZP neunikli odchýlky, pre ktoré vzniklo podozrenie, že ide o falzifikát," ozrejmila polícia.

Zdroj: Facebook Polícia SR_Bratislavský kraj

Sfalšovaný preukaz ŤZP

Pre podozrenie z falšovania následne hliadka obmedzila muža na osobnej slobode a eskortovala na príslušný policajný útvar. "Po zistení potrebných informácií bolo zo strany povereného príslušníka začaté trestné stíhanie vo veci prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky," doplnili policajti s tým, že ak sa podozrenie z falšovania uvedeného preukazu potvrdí, tak 47-ročnému vodičovi hrozí pobyt za mrežami až na tri roky.

(nc)

Páčil sa vám článok?