Z krčmy v areáli základnej školy budú šatne pre futbalistov

14.5.2022
0

Zdroj: in

Páčil sa vám článok?

V areáli ZŠ Pankúchova fungovalo pohostinstvo, voči ktorému mali mnohí výhrady. Aktuálne je už objekt majetkom mestskej časti, ktorá ho aj so zariadením odkúpila za 30-tisíc eur a za 235,50 eur ročne ho prenajala FC Petržalka družstvo.

Najskôr odpoveď na otázku, ako sa z náraďovne, ktorú spravovala základná škola, stala krčma. Škola priestor prenajala FC Petržalka, akadémia a tí ho dali do podnájmu spoločnosti ENGERAU FC, s.r.o. Jej majiteľ urobil rekonštrukciu, ktorá spočívala v prístavbe prestrešenej terasy a letnej terasy s grilom a vonkajšia krytá terasa bola upravená a pričlenená k interiéru.

Platnosť jeho podnájomnej zmluvy skončila v júni 2020, základná škola ako správca a mestská časť ako vlastník nechceli, aby sa v areáli školy ďalej prevádzkovala krčma. A tak sa samospráva s majiteľom minulú jeseň dohodla, že mu uhradí kompenzáciu investovaných nákladov, t. j. 30-tisíc eur. Je v nej zahrnuté aj vnútorné vybavenie. Mestská časť sa tak stala vlastníkom okrem iného aj 11 lavíc na sedenie, grilovacieho prístrešku, krbovej pece s komínom či zabudovaného premietacieho plátna.

Na tohtoročnom aprílovom miestnom zastupiteľstve poslanci schválili prenájom tohto objektu pre FC Petržalka družstvo. To má záujem ho prevádzkovať ako šatne so zázemím pre mladých futbalistov. „Prenajatím objektu bývalého bufetu pre FC Petržalka družstvo by sa ZŠ Pankúchova uvoľnili tri šatne, ktoré má v súčasnosti žiadateľ v prenájme,“ píše sa v uznesení. FC Petržalke aktuálne udržiava tri ihriská v areáli školy, ktoré vybudovali jeho predchodcovia. Futbalisti plánujú investovať do prerábky odhadom 5000 eur. Prenájom je od mája 2022 do 31. decembra 2023 a suma zaň symbolická - 1,5 eura/m2/rok, čo je celkovo 235,50 eur ročne.

(in)

Páčil sa vám článok?