Zo zanedbanej hracej plochy vznikne na Hrobákovej vynovené hokejbalové ihrisko

17.10.2021
Ihrisko Hrobákova

Zdroj: Facebook/Petržalka

Páčil sa vám článok?

Petržalka pokračuje s rekonštrukciou športových ihrísk. Po Medveďovej ulici v Ovsišti plánujú otvoriť vynovené ihrisko na Hrobákovej. Zo zanedbanej a opustenej hracej plochy tak má vzniknúť multifunkčný areál s lavičkami, smetnými košmi či pitnou fontánkou za viac ako 76-tisíc eur.

Okrem rekonštrukcie starej plochy, povrchu a mantinelov bude verejnosti slúžiť vynovený basketbalový kôš. Mestská časť priblížila, že v areáli ihriska bude naďalej k dispozícii aj opravený pingpongový stôl  a na aktuálne trávnatej ploche budú inštalované úplne nové workoutové stroje za približne 12-tisíc eur.
"Okrem toho budú rekonštrukčné práce pozostávať z výmeny mantinelov a nový asfalt nahradí existujúcu betónovú hraciu plochu. Neskôr budeme radi, ak pribudne aj tribúna pre divákov a krytá šatňa nielen pre hokejbalových hráčov," spresnila petržalská samospráva na sociálnej sieti.

Vynovené budú aj dreviny. Namiesto štyroch inváznych pajaseňov, ktoré sa podľa zákona v rámci starostlivosti o zeleň musia vypíliť, plánuje Petržalka vysadiť šesť nových neinvazívnych stromov. Tie tak majú vytvoriť nielen prírodnú protihlukovú stenu, ale aj zelené miesto na pobyt v exteriéri.

Zdroj: Facebook/Petržalka

Zdroj: Facebook/Petržalka

​Vďaka iniciatíve Petržalská hokejbalová liga a podpore mestskej časti  si prídu na svoje všetci aktívni i pasívni vyznávači profesionálneho a amatérskeho športu. 

(nc)

Páčil sa vám článok?