V Petržalke po letnej sezóne čistia okolie i dno Veľkého Draždiaka - čo všetko tu vlani našli?

23.9.2021

Zdroj: Marek Harum/FB MÚ Petržalka

Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Petržalke vyčistia po tohtoročnej letnej sezóne opäť nielen okolie, ale aj dno Veľkého Draždiaka. Potápačov v najobľúbenejšej rekreačnej ploche vidieť vo štvrtok, v prípade potreby aj v piatok (24. 9.). Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke i sociálnej sieti.

Potápači budú najprv označovať bójkami potenciálne nebezpečné predmety. Následne príde na rad vyťahovanie menších predmetov na čln. "Veľké predmety, ktoré nebude možné vyloviť ručne, budú vytiahnuté na breh za pomoci lán a osobného vozidla," približuje samospráva. Vyzbieraný odpad sa potom odvezie na recykláciu a likvidáciu.

Mestská časť v spolupráci s potápačmi čistí pravidelne Veľký Draždiak i Chorvátske rameno. Z Veľkého Draždiaka vytiahli v minulosti napríklad sklenené črepiny, pneumatiky, rôzny stavebný materiál obrastený ostrými ulitníkmi, plasty, množstvo rybárskeho náčinia, ako aj nebezpečné silóny či háčiky. Z Chorvátskeho ramena vylovili aj kovové koše, kovové časti armatúr rôznych tvarov, fúrik, dopravné značenia, pneumatiky, reklamné panely, oceľové trúbky či výfuk z auta. Zaujímavým kúskom bola vykradnutá peňaženka plná osobných dokladov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?