Chorvátske rameno je čistejšie. Dobrovoľníci vyzbierali 50 vriec smetí

18.9.2021
čistenie brehov Chorvátskeho ramena od odpadkov

Zdroj: Facebook/Petržalka

Páčil sa vám článok?

Viac ako 30 dobrovoľníkov z petržalského miestneho úradu, z Domovu sociálnych služieb Kampino a obyvateľov a návštevníkov Petržalky vyčistilo brehy Chorvátskeho ramena od odpadkov.  Informovala o tom petržalská samospráva na sociálnej sieti.

Išlo o jednorazovú aktivitu, ktorou odštartovali práve prebiehajúci Týždeň dobrovoľníctva 2021 z dielne Bratislavské dobrovoľnícke centrum, podarilo sa im vyzbierať  50 vriec plných smetí. "Zväčša išlo o plechovky a plastové fľaše, ktorými sa počas leta či ešte dávno pred ním znečistil náš vzácny petržalský biotop," spresnila petržalská samospráva.

Čistilo sa od časti kanála od Jungmannovej po Antolskú ulicu. Petržalka spresňuje, že Slovenský vodohospodárksy začal s jeho druhou tohtoročnou kosbou. "V mene bratislavských vodohospodárov pripomíname, že nevyhnutná údržba sa týka iba trávnatých plôch brehov Chorvátskeho ramena a do rákosu zasahujú len minimálne," dodala Petržalka s tým, že pod dohľadom Štánej ochrany prírody a iba v úsekoch s výskytom chráneného a vzácneho zeleru plazivého, teda predovšetkým medzi budovou Technopolu a Bosákovu ulicou.

Zdroj: Facebook/Petržalka

(nc)

 

Páčil sa vám článok?