FOTO: Petržalka sa vám bude v sobotu meniť doslova pred očami - uvidíte aj to, čo tam už dávno nie je!

4.8.2021

Zdroj: FB Bratislava a jej premeny

Páčil sa vám článok?

Na parkovisku pred obchodným domom TPD na Farského ulici č. 26 sa v sobotu 7. augusta 2021 večer uskutoční nevšedný happening s názvom Petržalské premeny. Na veľkej obrazovke so 7 metrovou uhlopriečkou sa budú premietať vzácne fotografie z dávnej i novšej histórie tejto mestskej časti, o ktoré sa postarali administrátori FB stránky Bratislava a jej premeny.

Na to ako sa menila Petržalka v čase sa môžete prísť aj vy osobne pozrieť - projekcia by sa mala začať hneď po zotmení a v rámci programu, ktorá je naplánovaný v čase od 21 do 22,30 h. uvidia účastníci podujatia aj bonusové video, na ktorom sú zachytené premeny Bratislavy. "Podarilo sa nám získať fotografie z rodinných archívov starých Petrzalčanov, snímky známeho bratislavského fotografa Antona Šmotláka, svoju zbierku nám poskytli fanúšikovia viedenskej električky či z Múzea petržalského opevnenia," povedal pre Bratislavské noviny Ľubomír Deák, ktorý sa tento happening rozhodol zorganizovať spolu s kolegami z FB stránky Bratislava a jej premeny v spolupráci s obchodným centrom TPD.   

Na parkovisko pre obchodným domom TPD na Farského č. 26 budú mať prístup aj motorizovaní záujemcovia o účasť na  premietaní, ale ľudia z blízkeho okolia môžu prísť aj pešo a tí, čo majú dobré oči alebo ďalekohľady možno uvidia projekciu na obrazovke so 7-metrovou uhlopriečkou aj z balkónov či okien svojich domov na neďalekej Mlynarovičovej či Bosákovej ulici.

Zdroj: Bratislava a jej premeny

​A tu je malá fotografická ochutnávka z toho, čo sa v rámci sobotnej projekcie na veľkoplošnej obrazovke objaví:

​(ars)

Páčil sa vám článok?