VIZUALIZÁCIE a FOTO: Na nábreží Dunaja pribudne ďalšia prevádzka - Pontoon

10.8.2020
0

Zdroj: FVA architekti

Páčil sa vám článok?

Na petržalskom brehu Dunaja, v priestore pred AuCafé, pribudne nový plávajúci podnik - Pontoon. Rozšíri tak rad ďalších objektov, ktoré sa už medzi Starým mostom a Mostom SNP nachádzajú.

Autormi projektu novej prevádzky, ktorá okrem priestorov na posedenie či rôzne akcie s výhľadom na Dunaj a mesto ponúka aj ubytovanie,  je štúdio FVA Architekti. O umiestnení novej prevádzky na nábreží informoval portál yimba.sk

"Nekonvenčný plávajúci objekt situovaný na petržalskej strane Dunaja s unikátnym eventovým priestorom na hlavnej palube, ponúkajúci otvorený výhľad na panorámu bratislavského staromestského nábrežia. Doplnkovú funkciu pontónu plní ubytovacia časť, umiestená na zvýšenej dolnej palube so 7 samostatnými dvojlôžkovými izbami. Horná paluba ponúka druhý spoločenský priestor s barom a priestrannou exteriérovou terasou," popisujú  projekt na webovej stránke štúdia FVA Architekti jeho autori.

VIZUALIZÁCIE a FOTOGALÉRIA:

​Cortenová fasáda (hrdzavá oceľ) objektu bude  na sebe zanechávať viditeľné stopy poveternostných vplyvov pôsobiacich v čase, tzv. patinu, tvoriacu zároveň aj prirodzenú ochrannú vrstvu materiálu. "Dominantný výraz objektu umierňuje tmavý obklad hornej paluby ako i rozsiahle presklené plochy zaručujúce nezabudnuteľné vizuálne zážitky. Devízou Cortenu je neprestajne meniaci sa vzhľad v čase a to od sýto oranžovej až po tmavo hnedú zemitú farbu.  Po čase sa tak z výrazne extrovertnej lodnej stavby potencionálne stane menej nápadný objekt," dodali architekti.

Ako ešte informoval portál yimba.sk, Pontoon sa už stavia  v lodenici v Pálenisku (možno ho vidieť na fotografiách v galérii) a  prevádzkovateľom podniku bude  firma, Pontoon s.r.o., ktorá do projektu investovala 4,5 milióna eur. Dátum otvorenia prevádzky zatiaľ nie je známy.

(ms)

Páčil sa vám článok?