BEDEKER GURMÁNA: Otestovali sme reštauráciu Meet Meat v Petržalke

9.3.2020
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Reštauráciu Meet Meat v Petržalke, asi 10 minút chôdze od zastávky električky na Farského, veľa Bratislavčanov nepozná. Otvorili ju totiž len vlani v decembri, na prízemí novej bytovky, v okolí ktorej je ešte stále stavenisko. O to väčšie prekvapenie nás čakalo dnu.

Do reštaurácie vedie chodník popri provizórnom plote, ani parkovisko pre hostí ešte nie je vybudované. Vnútri je však úplne iný svet. Interiér je štýlový a priestranný (mamička bez problémov prechádza pomedzi stoly s kočíkom), personál pozorný a jedlo naozaj skvelé. Cez pult dokonca vidíme kuchárov pri práci, aj to má svoje čaro.

Zdroj: ac

​Meet Meat sa špecializuje na steaky, ponúkajú ich v niekoľkých triedach. Pre tých najväčších fajnšmekrov majú výnimočné kúsky Dry Age, ktoré podstupujú proces suchého zrenia. Oplatí sa však ochutnať napríklad aj krémové rizoto zo vzácnej ryže či domáce cestoviny, ktoré vyrábajú každé ráno zo špeciálnej múky.

My sme si ako steakoví začiatočníci objednali iba flank steak, ďalšie tri jedlá boli z úplne iného súdka. Nesklamalo ani jedno. Čakali sme síce takmer 40 minút, ale malo to zmysel, všetko bolo totiž čerstvo pripravené. A to aj dezert, ktorý sme si dopriali na záver. Obsluhujúci čašník vysvetlil, že koláčik upečú práve pre nás, čo potrvá asi 15 minút.

Flank steak (18,90 €) sa pripravuje z mäsa, ktoré pochádza zo spodnej časti hovädzieho pupku, neprekvapilo nás teda, že bol trochu tuhší a tiež mastnejší. K nemu sme mali výbornú dubákovú omáčku s borievkami (2,50 €) a pečené zemiaky s cesnakom, parmezánom a bylinkovou smotanou (2,90 €). Kombinácia dokonalá!

Flank steak:

Zdroj: ac

​Rizoto z pečenej tekvice (10,90 €) nám naservírovali s kačacou pečeňou a grilovanou hruškou. Bolo lahodné, krémové, i keď trochu slanšie, ako sme zvyknutí. Aj pečeň bola jemná, delikátna. K rizotu sme si navyše objednali šalát so sušenou paradajkou (2,90 €), ktorého základom bola čerstvá listová zelenina. Na pohľad veľmi jednoduchá miska vitamínov nás až prekvapila skvelou chuťou.

​Rizoto a šalát:

Zdroj: ac

​Grilovanú panenku v pancette (13,90 €) nám priniesli so zemiakovým pyré, pečenými hubami a čipsami z fialových zemiakov. Mäso nakrájané na hrubšie valčeky malo vďaka restovanej pancette chrumkavú kôrku a tiež plnšiu chuť. Zemiakové pyré ako príloha bola klasika, zato pečené huby vynikajúce, v kombinácii s diétnejšou panenkou to malo šmrnc. Aj pri hubách sme vnímali slanšiu chuť, ale neprekážala nám.

​Grilovaná panenka:

Zdroj: ac

​Meet Burger (10,90 €) z vyzretého mäsa sa podáva s kváskovou žemľou, remuládou, chrumkavou slaninou a hranolkami. Mohli sme si vybrať, ako veľmi chceme mať mäso prepečené, či medium alebo viac, zvolili sme druhú možnosť. Aj tento „fastfood“ bola výborná voľba, potvrdili sme si, že nie je burger ako burger.

​Meet Burger:

Zdroj: ac

​Z ponuky troch dezertov sme si vybrali lávový fondant z čokolády Callebaut s malinami a vanilkovou zmrzlinou (4,90 €). Koláčik s topiacou sa zmrzlinou navrchu a kvalitnou tekutou čokoládou vnútri bol vynikajúci.

Dezert - lávový koláč:

Zdroj: ac

​Náš zážitok v Meet Meat by bol dokonalý, keby nás nerušila príliš hlučná partia sediacia pri vedľajšom stole.

(ac)

Naše hodnotenie: 4 hviezdičiek
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?