Havária: V Petržalke uzavreli Kopčiansku ulicu, praskol tam vodovod

28.11.2019
0

Zdroj: FB Petržalka

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ V bratislavskej Petržalke uzavreli až do odvolania celú Kopčiansku ulicu. Dôvodom je prasknuté vodovodné potrubie. Informuje o tom mestská časť Petržalka na svojom webe.

Obmedzená bola aj bratislavská MHD. Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe informoval, že linka 80 je skrátená na kúpalisko Matadorka. Linka 99 jazdila odklonom medzi zastávkami Hálova a Jiráskova obojsmerne po Panónskej ceste a Bratskej ulici.

"Odklon liniek platí do odvolania. Dôvodom je podmytá a nestabilná vozovka na Kopčianskej ulici, kde premávku zastavila polícia," spresnil dopravca. Premávku nočnej linky N80 spresní DPB podľa toho, či bude v noci komunikácia už prejazdná.

Neskôr bola premávka liniek č. 80 a č. 99 na Kopčianskej obnovená v pôvodných trasách cez jeden jazdný pruh. Na sociálnej sieti o tom informoval Dopravný podnik Bratislava (DPB).

"Individuálna automobilová doprava by mala byť naďalej v tomto mieste vylúčená," spresnil dopravný podnik. Dôvodom situácie je prasknuté vodovodné potrubie.

Ako uviedol hovorca Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) Peter Podstupka, na mieste pracovníci vodárni podvečer zistili, kde sa nachádza porucha. "Nie je to na infraštruktúre BVS, ale za prípojkou, teda u súkromného vlastníka," podotkol Podstupka s tým, že pracovníci odstavili vodu, aby ďalej netiekla.

V najbližších hodinách podľa jeho slov osadia na mieste aj dopravné značenie.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?