Petržalské materské školy pravdepodobne prejdú do správy mestskej časti

6.11.2019
Páčil sa vám článok?

Vedeli ste, že materské školy na území Petržalky doteraz patrili pod Stredisko škôl a školských zariadení, kým skoro všetky škôlky v ostatných mestských častiach Bratislavy spravujú príslušné mieste úrady? Už čoskoro by sa to však malo zmeniť...

Zástupcovia mestskej časti Petržalky sa na rokovaní na Ministerstve školstva o organizácii Stredisko školám a školským zariadeniam a z toho vyplývajúceho právneho postavenia petržalských materských škôl zhodli, že súčasný stav, ktorý vznikol ešte v roku 2008 zmenou legislatívy, je problematický a je potrebné ho zosúladiť so súčasnou legislatívou. Obe strany sa dohodli a vyjadrili snahu tak urobiť v najkratšom možnom termíne. Ministerstvo školstva prisľúbilo maximálnu súčinnosť pri riešení tohto stavu.

MČ Petržalka o vyriešení tohto problému rokuje s ministerstvom školstva už niekoľko týždňov. Miestny úrad Petržalka na základe týchto stretnutí v súčasnosti pripravuje podklady pre Ministerstvo školstva.

Podľa petržalskej samosprávy sú dve možné riešenia tohto stavu, ako to umožňuje zákon. Jedným je, že materské školy prejdú pod mestskú časť. Druhým možným riešením je, že MŠ budú mať vlastnú právnu subjektivitu. O presunutí petržalských materských škôl spod Strediska školám a školským zariadeniam sa rozhodne v najbližších dňoch.

(rfb)

Páčil sa vám článok?