BEDEKER GURMÁNA Ak máte radi všeličo mäsové, skúste podnik v obnovenej športovej hale
Zdroj: Matúš Husár
V čase obeda si nájdete miesto aj bez rezervácie.
„Super jedlo, výborné čapované pivko, milá usmievavá obsluha...“ Podobných hodnotení bratislavskej reštaurácie Pivot Gopass, ktorá funguje približne rok, sme si prečítali viac. Tak sme vyskúšali.
Do reštaurácie sa dnes chodí aj pre zážitok a hneď v prvej vete povieme, že v Pivot Gopass na Trnavskej ceste nám ho dopriali. Týka sa to nielen jedla, ktoré chutilo už na pohľad, ale tiež atmosféry podniku prepojeného s obnovenou športovou halou Gopass Arena. Priestor je veľkorysý, v čase obeda si tu ľahko nájdete pokojné miesto iba pre seba, obsluhujúci personál pozorný a kuchyňa poctivá domáca, len vegetarián nebude nadšený, takmer celá ponuka je o mäse. Rátajte tiež s tým, že ceny sú vyššie.
Najskôr sme si vybrali z aktuálneho menu, ktoré má verziu A za 9,40 € a potom verziu B za 11,90 €. Nás oslovila druhá možnosť, kde sme k Šošovicovej polievke s párkom dostali Wellington z bravčovej panenky s batatovým pyré a slivkovou omáčkou (11,90 €). Polievka bola hustá ako má byť, trochu slanšia a korenistejšia, ale v intenzite, ktorá nám celkom vyhovovala, a výdatná až tak, že slabší jedák by si ďalší chod už ani nepýtal.
Zdroj:
Matúš Husár
Šošovicová polievka s párkom
Wellington bol v rámci ponuky menu ozaj luxusná delikatesa. Vkusne servírované fajnové jedlo s dominanciou sladkastej chuti sme si užívali do posledného sústa. Panenka v chrumkavom lístkovom ceste bola prvotriedna, mäkká a šťavnatá, batatové pyré jemné krémové, v kombinácii s chuťovo bohatou slivkovou omáčkou to celé malo šmrnc. Porcia bola síce skromnejšia, ak si však najskôr dáte vyššie spomenutú sýtu polievku, mala by uspokojiť.
Zdroj:
Matúš Husár
Wellington z bravčovej panenky
Potešil aj Flank steak so zemiakovými rösti a pfeffer omáčkou (17,90 €). Toto mäsko býva o čosi tuhšie, chuť však splnila očakávania, bola výrazná, priam až koncentrovaná. Spracovaním získala jemný orieškový tón, ktorý pekne podčiarkla soľ. Výborná bola aj pikantná omáčka zo zeleného korenia, veľmi sme to však s ňou nepreháňali, aby neprebíjala chuť mäsa. Placky rösti boli ako príloha k stejku ideálne, upečené do chrumkava, pritom stále dostatočne vláčne a nie príliš mastné, ako sme ich zažili v inom podniku.
Zdroj:
Matúš Husár
Flank steak s rösti
Na Esterházyho divinový guláš s karlovarskou knedľou (13,90 €) nás nahovoril obsluhujúci mladý muž a bol to dobrý tip. Mäkučké kúsky výživného „ekologického“ mäsa sa až rozpadávali na vidličke. Mali plnú chuť, ktorú vysoko posunuli rôzne voňavé koreniny. Aj omáčka, odľahčená smotanovou penou, bola znamenitá, chválime tiež nadýchanú lahodnú karlovarskú knedľu - chutila tak, ako ju robievali naše staré mamy.
Zdroj:
Matúš Husár
Esterházyho divinový guláš
Napokon nám priniesli pekne nastajlovanú sezónnu klasiku - Trhané kačacie stehno v lokši s karamelizovanou červenou kapustou (15,90 €). Dve parádne bohato naplnené lokše boli preliate topingom čokoládovej farby, to nás zaujalo ako prvé. Podľa chuti sme však polevu nedokázali identifikovať a v jedálnom lístku o nej zmienka nebola, tajomstvo si šéfkuchár nechal pre seba. Kačacie mäso bolo jemné, lahodné, len na náš vkus trošku presolené, celkový dojem však vyvážila sladkokyslá kapusta. Každopádne, kvalita tohto tradičného jedla bola iste vyššia ako priemerná.
Zdroj:
Matúš Husár
Trhané kačacie stehno v lokši
Naše hodnotenie: ****ˇ
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.
(bn)
BEDEKER GURMÁNA Vyskúšali sme nové kórejské bistro v Tržnici, otvorili ho Slováci
Hoci vzhľad Tržnice na Trnavskom mýte má ešte vždy ďaleko od atraktívnosti, priestor nepochybne ožíva, a to aj kultúrnymi podujatiami. Štamgasti, ktorí sem chodili na lacné víno, už nie sú cieľovkou, nájomníci sa menia. Pribúdajú nové zaujímavé prevádzky, medzi nimi i kórejské bistro, ktoré si otvoril Slovák Lukáš s kamarátom. Práve to nás prilákalo.