Plánujete grilovačku? Na Partizánskej lúke pribudol nový altánok s unikátnym dizajnom

17.4.2024

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Organizácia Mestské lesy v Bratislave prenajíma najnovšie aj altánok pri futbalovom ihrisku na Partizánskej lúke, ktorý otvorili len pred pár dňami. Za drevostavbou s unikátnym dizajnom sú architekti, ktorí pomohli oživiť aj bývalú horáreň na Peknej ceste. Čo všetko tu nájdete a koľko zaplatíte?

Nový altánok Futbalka, ktorý Mestské lesy otvorili začiatkom apríla, môžete využiť napríklad na rodinnú oslavu alebo menší firemný tímbilding. „Prípadne môžete spojiť príjemné s užitočným a objednať si futbalové ihrisko a zahrať si popri grilovaní futbal,“ pozýva riaditeľ organizácie Marek Páva na sociálnej sieti. Hodinový prenájom futbalového ihriska s povrchom z umelej trávy stojí 30 eur.

Drevostavba má zaujímavý dizajn, ktorý nenarúša prírodné okolie. Navrhli ju architekti z ateliéru Office110 - podľa Martina Hörmanna mali zadanie vytvoriť grilovací altánok, ktorý by lepšie využil potenciál polohovo výbornej a peknej, ale zatiaľ málo využívanej lúky. Bolo tiež zrejmé, že altánok má byť nejakým spôsobom uzatvárateľný, čo vyriešili otvárateľnými panelmi - otvárateľné sú dve dlhšie strany altánku.

Zdroj: Matúš Husár

Futbalka má výhodnú polohu v blízkosti potoka Vydrica.

„Tým dostávame altánok do dvoch módov, otvorený a zatvorený. Strechu sme riešili ako zelenú extenzívnu vzhľadom na to, že je viditeľná z Cesty mládeže. Za pomerne veľký benefit altánku a jeho polohy považujeme blízkosť potoka Vydrica,“ priblížil architekt vo videu Mestských lesov. 

Altánok má jeden centrálny kruhový gril a dva jednoduché stoly pre dohromady dvadsať ľudí, vedľa altánku sú však ďalšie dva A-sety na sedenie. Nechýba osvetlenie a elektrická zásuvka na 220 V. „Lavice so stolmi na sedenie spolu so smetnými košmi vyrobili zamestnanci Mestských lesov. Takisto sme okolo altánku nasypali makadam, takže sa počas daždivých dní nebudete musieť báť, že sa zablatíte,“ dopĺňa organizácia.

Zdroj: Matúš Husár

​Do altánku sa zmestí dvadsať ľudí, vedľa sú však ďalšie dva A-sety na sedenie.

Altánok sa dá prenajať len na celý deň, a to za 179 eur, k dispozícii ho budete mať od 10. hodiny dopoludnia, večerná prevádzka nie je limitovaná. V cene prenájmu je i jedno balenie grilovacieho uhlia (2,5 kg) a odvoz smetí. Bufet a verejné WC sú vzdialené približne 150 metrov a bezplatné parkovisko asi 50 metrov, autom sa k altánku nedá ísť.

(ac)

FOTO a VIDEO: Historické skleníky v Prügerke čaká rekonštrukcia, navrátia im pôvodný vzhľad

Prüger-Wallnerova záhrada (Prügerka) v bratislavskom Starom Meste prešla v uplynulých rokoch veľkou premenou a rekonštrukciou. Dnes slúži ako obľúbený verejný priestor a využívané komunitné centrum otvorené pre všetkých. Najnovšie čaká rekonštrukcia aj jej skleníky, z ktorých sa zachovali iba základy. Práve dnes sa tu udial slávnostný, prvý symbolický výkop prác na obnove skleníkov.

Páčil sa vám článok?