BEDEKER GURMÁNA Vyskúšali sme nový bufet na Partizánskej lúke, ktorý nahradil bývalý Amfík

3.9.2023
0

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Niekdajší Amfík na Partizánskej lúke už má nástupcu, nahradil ho bufet Žufet. Pred začiatkom leta ho otvorili majiteľky bistra Žufaňa, ktoré bolo v Bratislave pojmom, zaniklo však počas pandémie covidu. V nádhernom prostredí lesoparku sa môžete najesť aj po rannom behu, my sme sa rozhodli pre obed.

O obnove bufetu pri amfiteátri sa hovorilo veľa, zverejnená vizualizácia sa však mnohým Bratislavčanom nepáčila. Kritizovali najmä navrhovanú konštrukciu altánu v červenej farbe, ktorá mala byť odkazom na priľahlú dominantu - Červený most. Realita je napokon iná, farby „plachty“ nad stolmi sú príjemné, prírodné. Ale zas úplne pred dažďom vás neochránia, v čase našej návštevy síce len jemne mrholilo, no stoly aj stoličky boli mokré... Poďme však k jedlu.

Ako prvé sme si vybrali polievku Krém z čerstvých paradajok (4,50 €). Prekvapila oranžovou farbou, pôsobila skôr ako tekvicová – celý vtip je vraj v tom, že ju pripravili z čerstvých paradajok, nie z pretlaku v konzerve. Mala to byť hustá vegánska polievka s bazalkovým pestom a s feta syrom, do ktorej pridali aj mrkvu, na náš vkus však bola riedka a chuťovo málo výrazná, bazalku sme v nej vôbec necítili. Dvaja kolegovia ju ani nedojedli a tretí si k nej vypýtal tabasco, až potom bol spokojný. Pravda, niekomu môže vyhovovať práve takto. Sýta bola dosť, ak by sme si k nej dali opražený chlebík alebo bagetu, postačí ako ľahší obed.

Zdroj: Matúš Husár

​Paradajková polievka

Nielen chutné, ale tiež efektne nastajlované boli misky quinoového šalátu. Vyskúšali sme jeden s mäsom, druhý bez, a v oboch prípadoch sme dostali malý bonus navyše v podobe plátkov červenej repy, ktorú im práve priviezol dodávateľ. Vyzeralo to naozaj pekne. Do Quinoa šalátu (9 €), v ktorom sme mali pečené kuracie prsia aj plátky cukety a zelený hrášok, sme išli trochu opatrne, ale obavy, že mäso bude suchšie, boli zbytočné. Naopak, bolo šťavnaté a naozaj dobre vychutené, trochu síce slanšie, ale to máme radi. V kombinácii s ďalšími ingredienciami naozaj fajn jedlo. Zmienku si zaslúžia i tekvicové semienka v miske, ktoré potiahli mix všetkých chutí ešte o level vyššie. 

Zdroj: Matúš Husár

​Quinoový šalát s kuracím mäsom

Druhá verzia, Quinoa šalát s halloumi syrom (9 €), bola tiež veľmi chutná kombinácia, grilovaný syr bol výborný, zelený hrášok tiež potešil a porcia skutočne veľká, najete sa do sýtosti. Už len dopĺňame, že aj samotnú quinou vedia správne pripraviť, zrniečka boli jemné a nadýchané, nie všade sme mali takúto dobrú skúsenosť.

Zdroj: Matúš Husár

​Quinoový šalát s halloumi syrom

Sklamal však Hovädzí burger (9 €), podávaný ako hlavné jedlo, v ktorom mal byť aj syr čedar. Na to, že bol čas obeda (prišli sme pár minút po dvanástej) a ľudí v lesoparku pomenej, však už nijaký druh syra nemali, a tak sme ako náhradu dostali porciu hranolčekov. Burger čo do veľkosti patril k tým menším, zjete ho na päť hltov, teda veľkosť ako pre dieťa... Predovšetkým nám však chýbal ten syr, takže ako celok pôsobil fádne. Dojem ako-tak zachraňovali hranolčeky, ktoré boli na jednotku, no ale my sme chceli burger so všetkým, čo k nemu patrí.

Zdroj: Matúš Husár

​Hovädzí burger

Tvarohovej žemľovke (6,50 €) zo Žufetu sme už pred našou návštevou zachytili dobré chýry, tak sme ju nechceli vynechať. Túto sladkú spomienku na detstvo robia po svojom, s marhuľovým rozvarom, vlastným domácim miláčikom aj pečenou bielou čokoládou a je to pochúťka, ktorá stojí zato. Navonok síce vyzerala byť presladená, ale v skutočnosti nás čakalo milé a veľmi-veľmi chutné prekvapenie. Konštatujeme to napriek tomu, že žemľovka sa nám na tanieri „roztiekla“, neudržala pekný tvar. Určite odporúčame vyskúšať.

Zdroj: Matúš Husár

Žemľovka

Ceny v Žufete však nepatria k najnižším, a možno aj vám sa budú porcie niektorých jedál máliť. Istotu máte v tom, že ich pripravujú poctivo a z čerstvých surovín, pokiaľ, pravda, niečo nevypadne, ako v našom prípade syr z burgera. Menší problém sme mali takisto pri objednávaní, keď z nadiktovaných položiek obsluhujúci pri okienku zaznamenal o dve menej, takže sme museli jedlo doobjednávať... Fakt je, že nový bufet v čase našej návštevy stále hľadal zamestnancov, tak držíme palce.

Naše hodnotenie: ***

Maximum: 5 hviezdičiek

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Konzumáciu si redakcia platila sama.

(bn)

Páčil sa vám článok?