Pozor, Festival zvierat i Preteky lezúňov sa presúvajú do interiéru

6.9.2022
0

Zdroj: pretekylezunov.sk

Páčil sa vám článok?

Zmena miesta konania. Dve avizované podujatia najbližšieho víkendu, teda Festival zvierat a Preteky lezúňov, sa pre nepriaznivú predpoveď počasia presúvajú do interiéru. Organizátorom vyšli v ústrety v nákupnom centre VIVO!

Ak majú vaše deti domáceho miláčika, alebo si chcete zasúťažiť s vaším potomkom a navyše aj vyhrať zaujímavú cenu, tento víkend je pre vás ideálny. Do Bratislavy sa vracia obľúbený Festival zvierat, ktorý sa koná v nákupnom centre VIVO! na Vajnorskej ulici v sobotu 10. septembra od 10:00 do 13:00 h. Registrovať so zvieratkom sa môžete na mieste na stránke festivalzvierat.sk alebo na mieste do 11:00 h. 

"Podujatie organizujeme už niekoľko rokov ako na Slovensku, tak i v Českej republike. Chceme ľuďom vysvetliť, že zvieratká, ktoré doma máme, nám dávajú lásku a sú na nás odkázané," prezradil známy moderátor Richard Vrablec, ktorý bude podujatím sprevádzať i tento rok.

Zdroj: TASR - Dano Veselský

Festival zvierat.

Na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov na Festivale zvierat nebudú tento rok súťažiť psíci. Súťažiť sa bude v kategóriach mačky, hlodavce, vtáky, exotické zvieratá a iné. Porotu povedie a cenné rady prítomným poskytne aj zverolekár Július Kocúr, ktorý ordinuje v neďalekom Heliose. Víťazi jednotlivých kategórií i majiteľ najmilšieho zvieratka získajú celodenné vstupy do Aquaparku Senec, hlavnou výhrou je pobyt na dve noci pre rodinu v Hoteli pod Lipou v rekreačnej oblasti Harmónia. 

Viac o Festivale zviertat nájdete tu:

​Do spomínaného nákupného centra sa presúva aj jedenásty ročník Pretekov lezúňov, ktoré sa konajú v nasledujúcui deň, teda v nedeľu. Princíp týchto milých a zábavných pretekov je jednoduchý. Môžu sa ho zúčastniť deti  vo veku od sedem do dvanásť mesiacov. Malí pretekári musia na súťažnom koberci čo najrýchlejšie preliezť päť metrov. Rodičia ich môžu motivovať ľubovoľným spôsobom, len sa ich nesmú dotýkať.

"Na Slovensku sa najčastejšie motivujú deti kukuričnými chrumkami alebo mobilmi. V Českej republike bol najčastejší predmet toaletný papier a detská výživa, prípadne Pribináčik. Mali sme rôznych rekordmanov, myslím, že najrýchlejší čas bol niečo pod deväť sekúnd," prezradil Richard Vrablec, ktorý bude moderovať i toto podujatie.

Víťaz získa týždňovú dovolenku pre celú rodinu pod Tatrami v hoteli Hviezdoslav v Kežmarku s polpenziou a vstupom do wellness. Druhou cenou je elektrické autíčko od RCsvet, odmenený bude aj tretí v poradí. Podujatie sa koná pod záštitou Bratislavského samosprávneho kraja.

Začiatok pretekov je v nedeľu 11. septembra o 9:00 v nákupnom centre VIVO!, pričom registrovať sa možno buď cez stránku pretekylezunov.sk alebo priamo na mieste do 13:00 (predpokladaný záver podujatia je o 15:00).

Viac o Pretekoch lezúňov nájdete tu:

(ms)

Páčil sa vám článok?