Prídete? Blíži sa Festival zvierat, možno práve vy máte najmilšie zvieratko Bratislavy

19.8.2022
0

Zdroj: TASR - Dano Veselský

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Stretnete tu najmilšie i najexotickejšie zvieratá z celej Bratislavy. Do hlavného mesta sa vracia obľúbené podujatie Festival zvierat, na ktorom môžu deti ukázať svojho domáceho miláčika i vyhrať zaujímavú cenu.

Tohtoročný Festival zvierat sa koná v nákupnom centre VIVO! v bratislavskom Novom Meste v sobotu 10. septembra od 10:00 do 13:00 h. Registrovať so zvieratkom sa môžete na mieste na stránke festivalzvierat.sk alebo na mieste do 11:00 h. 

"Podujatie organizujeme už niekoľko rokov ako na Slovensku,  tak i v Českej republike. Chceme ľuďom vysvetliť, že zvieratká, ktoré doma máme, nám dávajú lásku a sú na nás odkázané. No zároveň je dôležité, aby sme tú lásku zvieratkám dávali aj my," prezradil pre banoviny.sk obľúbený moderátor Richard Vrablec,  ktorý bude podujatím sprevádzať i tento rok.

FOTOGALÉRIA:

Na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov na Festivale zvierat nebudú tento rok súťažiť psy. Súťažiť sa bude v kategóriach mačky,  hlodavce, vtáky, exotické zvieratá a iné. Princíp súťaže je jednoduchý, dieťa príde so svojím miláčikom a zapojí sa do sútaže v jednej zo spomínaných kategórií. Každú kategóriu bude sledovať trojčlenná porota pod vedením zverolekára Júliusa Kocúra, ktorého mnohí bratislavskí milovníci zvierat zrejme poznajú, keďže ordinuje v neďalekom Heliose. Na podujatí sa s ním bude možné i porozprávať a najmä poradiť. Porota sleduje vzťah dieťaťa a jeho zvieratka a určí poradie na prvých troch miestach v každej kategórii. Na záver sa ešte vyhlási aj najmilšie a najexotickejšie zvieratko Bratislavy. Vitazi jednotlivých kategórií i majiteľ najmilšieho zvieratka získajú celodenné vstupy do Aquaparku Senec, hlavnou výhrou je pobyt na dve noci pre rodinu v Hoteli pod Lipou v rekreačnej oblasti Harmónia. 

Zdroj: Archív Richard Vrablec

Festival moderuje Richard Vrablec. 

"Chcem deťom vykúzliť úsmev na tvárach a pripomenúť im, že akékoľvek zvieratko, ktoré majú, si vyžaduje ich lásku a starostlivosť. Čo mu dajú, to opätuje. Navyše zvieratá sú veľmi dobrý nástroj k tomu, aby sa deti naučili o niekoho starať, lebo koniec-koncov sa neskôr budú starať o svojich rodičov. Čo ich v detstve naučíme, to sa nám neskôr vráti," priblížil Richard Vrablec. 

Zdroj: Festival zvierat

(ms) 

Páčil sa vám článok?