FOTO: Toto sú najkrajšie fotografie Nového Mesta objektívom jeho obyvateľov

9.6.2021

Zdroj: MČ Nové Mesto - Jana Plevová

Páčil sa vám článok?

Farbami hrajúce vinohrady, dominantná televízna veža v objatí lesov či moderný Národný futbalový štadión. Aj takéto boli námety na fotografie, ktoré Bratislavčania prihlásili do súťaže Nové Mesto na vašich fotkách organizovanej mestskou časťou Bratislava - Nové Mesto a Strediskom kultúry na Vajnorskej ulici. Najlepšie snímky boli nielen ocenené, ale budú aj súčasťou výstavy!

Mestská časť a stredisko kultúry začiatkom roka pripravila súťaž o tú najkrajšiu fotografiu Nového Mesta. Spomedzi takmer dvoch stoviek zapojených vybrali zástupcovia samosprávy spoločne s odbornou porotou tie najoriginálnejšie, ktoré môžete obdivovať v rámci aktuálnej výstavy v komunitnom nákupnom centre VIVO! Bratislava. „V Novom Meste máme množstvo krásnych a zaujímavých miest a zákutí. A ich krásu a mágiu často ešte viac zvýrazní vydarená fotografia. Práve takýchto fotografií nám prišlo do súťaže veľké množstvo, o to ťažšie bolo vybrať „tie naj“. Všetci súťažiaci však ukázali cit a lásku k fotografii, za čom im patrí veľké uznanie,“ hovorí starosta mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý.

Odborná porota bola zložená zo šiestich osobností - hudobného skladateľa, textára a speváka Petra Nagya, hudobníka a fotografa Mariusa Bartoňa, riaditeľky Strediska kultúry Bratislava-Nové Mesto Márie Priečinskej, profesionálnych fotografov Mariána Valoviča a Jany Plevovej, ako aj akademického architekta Roberta Němečeka.

Ocenené fotografie si môžete pozrieť aj v našej galérii:

​„Komunitné nákupné centrum VIVO! Bratislava dotvára kolorit Nového Mesta už 20 rokov. Sme preto veľmi radi, že môžeme v našich priestoroch zorganizovať výstavu fotografií, ktoré zachytávajú túto mestskú časť očami jej obyvateľov. Ocenené snímky si návštevníci centra môžu prísť pozrieť až do 24. júna. Niekoľko ďalších nevýherných fotografií, ktorú sú tematicky zamerané na Kuchajdu a jej okolie, vystavíme aj na móle na Kuchajde od 1. júla v rámci sprievodnej výstavy,“ približuje Adrián Bódis, Country Manager spoločnosti IMMOFINANZ pre Slovensko.

Zdroj: MČ Nové Mesto - Jana Plevová

​Porota vybrala celkovo 15 snímok. Okrem predstavenia svojich prác verejnosti v rámci výstavy získali ocenení autori fotografií na prvých troch miestach aj hodnotné ceny od spoločností CEWE Fotokniha, vydavateľstva IKAR a tiež 3 nákupné poukážky od nákupného centra VIVO! Bratislava v hodnote 150 eur a 2 nákupné poukážky v hodnote 50 eur.

(ts)

Páčil sa vám článok?