VIDEO: Bufet Amfík na Partizánskej lúke končí. Aké sú plány Mestských lesov?

28.4.2021

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Partizánsku lúku kúsok za Červeným mostom radi navštevujú rodiny s deťmi aj športovci, možností na príjemné trávenie voľného času je tu viac ako dosť. O niečo horšie je to so službami – verejné WC, ktoré patrí k bufetu Amfík, má k dokonalosti ďaleko. Navyše, Mestské lesy potvrdili, že prevádzkovateľovi tohto bufetu sa v lete skončí nájomná zmluva a predlžovať sa nebude.

Do zatraktívnenia areálu Partizánskej lúky sa v nedávnej minulosti pustili pracovníci Mestských lesov Bratislava spolu s dobrovoľníkmi. Obnovili detské ihriská, vytvorili piknikové miesta a ohniská so zabudovaným roštom na grilovanie a konštrukciou na zavesenie kotlíka na guláš, odstránili vyschnuté stromy a vysadili nové, vynovili tiež mobiliár a hracie prvky... Všetky tieto zmeny Bratislavčanov potešili. Keď však zájdete na verejné toalety, ktoré patria k bufetu Amfík, asi budete sklamaní ako náš čitateľ Dušan.

„Čo sa týka tohto miesta, pekne ho upravili pre deti, ale k tomu patria aj hygienické zariadenia, ktoré majú byť čisté a na úrovni. Na Partizánskej lúke sú však dlhodobo neudržiavané, aj papier je v nich len občas a je to teda hanba pre toto miesto,“ napísal nám Bratislavčan, ktorý sa sťažoval aj priamo v organizácii Mestské lesy Bratislava. Výhrady nemá len k čistote WC: „V dvoch kabínkach už dlhší čas chýbajú dosky, takže funkčná je len jedna.“

Boli sme sa teda včera pozrieť, v akom stave sú tieto toalety. Nevyzerali byť znečistené, ale WC papier sme v kabínkach naozaj nenašli (ak nerátame odtrhnutý kus ležiaci na zemi), chýbali tiež toaletné dosky – pánt od jednej dosky sme zahliadli v diere v stene kabínky. A z dvoch vodovodných batérií sa kamsi "stratili" ovládacie páky.

Zdroj: Marián Dekan

Na WC už dlhšie chýba doska a ani toaletný papier nie je samozrejmosťou.

„Mrzí nás vzniknutá situácia. Samotné WC na Partizánskej lúke však neprevádzkujeme my, ale má ho v zodpovednosti bufet v rámci areálu amfiteátra,“ pripomenul Marek Páva, zástupca riaditeľa Mestských lesov. Toalety dali nedávno skontrolovať aj svojim zamestnancom a o zistených nedostatkoch informovali prevádzkovateľa bufetu. „Dohodli sme sa, že v najbližších dňoch budú doplnené chýbajúce záchodové dosky a opravené vodovodné batérie. Ohľadom čistoty a toaletného papiera sme síce chyby nezistili, ale poprosili sme o väčšiu pozornosť v tomto smere,“ doplnil Páva.

Za biedu označil náš čitateľ tiež fakt, že v areáli Partizánskej lúky je iba jeden stály bufet s obmedzeným sortimentom. „Keď tam stojí väčší rad ľudí, aj ma chuť prejde,“ pokračuje Dušan. „Sezónne bufety tomuto miestu až tak nepomôžu, chcelo by to ešte jeden stály bufet. Vzorom môže byť Kamzík, kde funguje všetko tak, ako má. Je tam široký výber občerstvenia, takže aj keď príde viac ľudí, dá sa vybrať bufet, kde netreba čakať dlho.“

Zdroj: vizualizácia MIB

​Bufet na Partizánskej lúke čaká rekonštrukcia - takto má vyzerať po obnove.

Ako však potvrdil Marek Páva z Mestských lesov, o novom bufete v tejto lokalite sa vôbec neuvažuje. „V lete sa totiž aktuálnemu bufetu končí nájomná zmluva  a je naplánovaná rekonštrukcia samotného bufetu, skladovacích priestorov, kuchyne a vonkajšieho sedenia tak, aby spĺňal vyššie hygienické a estetické štandardy. Následne bude vyhlásená nová súťaž na prevádzkovateľa bufetu aj WC,“ uviedol pre banoviny.sk. 

Obnova bufetu, ktorý je súčasťou  amfiteátra, má podľa Metropolitného inštitútu v Bratislave zlepšiť jeho prevádzku. Nový altán poskytne väčšiu ochranu proti dažďu, a zároveň zvýši pôvodnú kapacitu vonkajšieho posedenia pri bufete. Konštrukcia v červenej farbe odkazuje na priľahlú dominantu - Červený most. 

(ac)

Páčil sa vám článok?