Nové Mesto chystá zber triedeného odpadu z rodinných domov - ako to bude prebiehať?

14.1.2021

Zdroj: FB OLO

Páčil sa vám článok?

Od februára sa začína v Novom Meste vrecový zber triedeného odpadu z rodinných domov, ktoré sa nachádzajú v lokalitách ako sú Koliba, Kramáre alebo aj Zátišie. Mestská časť na svojej oficiálnej stránke informuje o tom, ako by mal tento zber organizovaný mestskou spoločnosťou OLO vyzerať...

"Priamo spred vášho domu vám pracovníci OLO odvezú triedený odpad (papier, plasty, kov, kompozitné obaly) uložený v špeciálnych vreciach, ktoré vám donesú domov v priebehu januára. Pracovníci OLO zazvonia na zvonček a cez bránu alebo plot položia majiteľom domov balíček s rolkami na pozemok, prípadne ho zavesia na bránu. Každá domácnosť dostane 26 ks 120-litrových modrých vriec na papier a 32 ks 120-litrových žltých vriec na plasty zbierané spolu s kovmi a kompozitnými obalmi. Počet vriec by mal vystačiť domácnosti na celý rok," uviedla mestská časť Nové Mesto na svojej internetovej stránke. 

Presný termín odvozu pre jednotlivé ulice nájdu záujemcovia v harmonograme zberu na internetovej stránke Bratislavy, ale podrobnejšie informácie sa nachádzajú aj na webe MČ Nové Mesto, kde sa ďalej píše: "V deň odvozu je potrebné, aby naplnené vrecia (pozor, iba tie, ktoré vám boli dodané!) boli ráno od 7.00 hod. vyložené pred domom. Toto opatrenie je za účelom prevencie pred zneužitím systému. Nezabudnite, že triedením odpadu zvyšujeme čistotu a kvalitu životného prostredia. Ďakujeme!"
Zdroj: banm

​Odvoz odpadu bude vykonávaný podľa stanoveného harmonogramu odvozu raz mesačne. Počas letných mesiacov (jún, júl, august) z dôvodu vyššej spotreby plastov a predchádzania šírenia zápachu počas horúcich dní sa tento interval pre plasty, kovové obaly a kompozitné obaly na báze lepenky zvýši na dvakrát za mesiac. Zber vytriedeného skla bude zabezpečený doterajším spôsobom, teda do zvonov v zberných hniezdach, nakoľko tento druh odpadu nie je vhodný pre vrecový zber.

(ts)
Páčil sa vám článok?