Zveziete sa? Sedačková lanovka na Kamzík opäť premáva

11.1.2021

Zdroj: FB Rudolf Kusý

Páčil sa vám článok?

Obľúbená bratislavská lanovka Kamzík – Železná studnička opäť premáva. Jej prevádzka bola po krátkom prerušení obnovená na základe usmernenia vedúceho hygienika ministerstva dopravy.

Verejnosť lanovku pri dodržaní prísnych hygienických opatrení môže využívať tento týždeň v predĺženom režime – každý deň od pondelka do nedele v čase od 10.00 do 18.00 hod. Premáva každú celú hodinu, pri veľkom záujme nepretržite. V prípade nepriaznivého počasia bude premávka lanovky prerušená.  Informuje o tom mestská časť Nové Mesto na svojej stránke.

„S ohľadom na skutočnosť, že predmetná lanová dráha je zložkou dopravy v Bratislave a nie je súčasťou lyžiarskeho strediska (prevádzkovanie lyžiarskych stredísk  aktuálne nie je povolené  z dôvodu  kritickej  epidemickej  situácie  -  COVID-19) ako aj s ohľadom na typ predmetnej lanovej dráhy – otvorená, sedačková pre dve osoby, sme  toho  názoru,  že  vyššie  uvedená  lanová  dráha  Bratislava  Kamzík  –  Železná studnička môže byť aj naďalej v prevádzke,“ píše sa v usmerní rezortu dopravy. 

Správca lanovky zabezpečí na mieste možnosť dezinfekcie rúk a častejšie čistenie dotykových plôch lanovky. Návštevníci lanovky sú povinní dodržiavať odstup pri čakaní na sedačku minimálne dva metre, musia mať prekryté ústa a nos rúškom, šálom alebo šatkou a dezinfikované ruky.
Na lanovke môžu sedieť na sedačkách vedľa seba len osoby, ktoré sú aktuálne spolu v tzv. „bubline“.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?